Nyheter

Det Norske Misjonsselskap varsler oppsigelser

Grunnet en svikt i testamentariske gaver på sju millioner kroner i 2018 varsler Det Norske Misjonsselskap oppsigelser, men misjonærene fredes.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) budsjetterte med 22 millioner kroner i 2018. En betydelig del av dette budsjettet avhenger av testamentariske gaver, men givergleden ble ikke som forventet og selskaper varsler oppsigelser, melder Stavanger Aftenblad tirsdag.

– Grunnen til at det i år går mot oppsigelser, er at det har vært en svikt i testamentariske gaver. Den svikten ser ut til å bli på sju millioner kroner for 2018, sier generalsekretær Jeffrey Huseby i Det Norske Misjonsselskap (NMS) til avisen.

NMS oppfordret tidligere i høst sine støttespillere til å donere penger for å redde inn det som så ut til å bli et underskudd på 10 millioner kroner. Summen de fikk inn holdt ikke, og de melder nå at de er i gang med å si opp ansatte. Nedskjæringene vil komme i hovedadministrasjonen. NMS har i underkant av 40 misjonærer, og generalsekretæren opplyser at de vil forsøke å skåne dem i denne omgang.

(©NTB)