Nyheter

Siktet 17-åring tilstår Varhaug-drapet

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) har tilstått drapet. Han forklarer at Sunniva var et tilfeldig offer.

Det opplyste politiet på en pressekonferanse på politihuset i Stavanger torsdag ettermiddag.

– Siktede forklarte først at han tilfeldigvis kom over avdøde natt til mandag, men at han ellers ikke hadde noe med drapet å gjøre. Han har nå endret den forklaringen og har forklart at han har utført drapshandlingen og at drapet skjedde mens Sunniva var på vei hjem. Han har også forklart at Sunniva var et tilfeldig offer, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

Dette er noe politiet vil undersøke videre, sier han.

Berge forklarer at siktedes forklaring er et sentralt bevis i etterforskningen, og at det er ønskelig at den blir avgitt upåvirket av opplysninger som fremkommer i etterforskningen eller gjennom media.

Derfor har vi vært litt tilbakeholdne med å dele informasjon, og det kommer vi til å fortsette med, av hensyn til videre etterforskning, sier Berge under pressekonferansen.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag 30. juli, etter at hun ikke hadde kommet hjem etter et besøk hos en kamerat. Den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet at Ødegård ble drept.

Dagen etter at Ødegård ble funnet død ble en 17 år gammel gutt siktet for drapet.

Stump vold

– Politiet legger til grunn at Sunniva ble drept med stump vold i nærheten av funnstedet. Siktede har forklart at det ble utøvd vold på to steder. Det ene stedet er ved en trapp i Åvegen 20, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

– Vi vet også at Sunniva har blitt flyttet til funnstedet opp mot tidspunktet da hun ble funnet. Siktede har forklart seg om drapsvåpenet, og vi mener at vi har kontroll på dette våpenet, sier Dahl.

Politiet ønsker ikke å kommentere drapstidspunktet nærmere. De ønsket heller ikke svare på spørsmål angående hvorfor siktede endret sin forklaring.

Avhørene pågår fortsatt. Politiinspektør Berge opplyser at påtalemyndighetene kommer til å be om forlenget varetektsfengsling førstkommende tirsdag.

17-åringen har ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier politiet

Familien lettet

Sunnivas familie er lettet over tilståelsen, ifølge VG.

– Familien uttrykker lettelse over at den siktede nå har erkjent og at de har muligheten til å forstå bedre. Men det er fremdeles en del ubesvarte spørsmål, men de er glad for at dette ikke blir en uoppklart sak, sier familiens bistandsadvokat Harald Øglænd til avisen, som videre spør hvordan den siste tiden har vært for familien.

– De har hatt forståelse for at en etterforskning som dette tar tid, med det utgangspunkt fra siktedes første forklaring der han nektet for dette. Men det er klart at det er en masse detaljer de fremdeles lurer på, særlig knyttet opp til hvorfor dette skjedde. Vi hører at det er et tilfeldig offer, men beveggrunnen for at dette skulle skje vet vi ingenting om, sier Øglænd til VG.

– Det er lettelse for familien at det viktigste spørsmålet, nemlig hvem som er gjerningsmann, nå er blitt besvart. Men så ligger sorgen og savnet hele tiden bak der, så vil det nok ta tid å fordøye alt som nå kommer av informasjon. De har jo også en begravelse de skal ta hånd om i morgen, fortsetter han.