Nyheter

Klarp Solvang ny generalsekretær i DNT

Dag Terje Klarp Solvang er ansatt som ny generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT).

Solvang kommer fra jobben som organisasjon-, markeds- og kampanjesjef i Høyre og starter i DNT 1. oktober 2018, melder DNT i en pressemelding.

– Dette må være en av Norges mest spennende jobber! Å videreutvikle organisasjonen og samtidig ta vare på friluftstradisjonen i fjellet, skogen, langs kysten og nær der folk bor, er en svært motiverende oppgave, sier Solvang.

Han er opprinnelig fra Østlandet, men har bodd mange år i Stavanger og tilbringer så mye tid han kan i friluft.

– Jeg bruker naturen så snart anledningen byr seg. Friluftsliv, til fots eller på ski i fjellet eller i en kajakk har vært hovedingrediensen i mange ferier de siste årene, forteller han.

Solvang har jobbet i Høyre som organisasjonsleder siden 2014. Før det var han blant annet administrerende direktør i det digitale reklamebyrået Melvær&Lien og leder av Gastronomisk institutt.

– Som generalsekretær i DNT får jeg kombinert min yrkesfaglige bakgrunn og mine personlige interesser på en suveren måte. Jeg gleder meg til å få være med og utvikle en av Norges sterkeste merkevarer til å bety enda mer for enda flere, sier han.

Nyvalgt styreleder i DNT, Per Hanasand er svært fornøyd med at Solvang har takket ja til jobben.

– Hans kombinasjon av strategisk og operativ ledererfaring fra en stor medlemsorganisasjon, kombinert med innsikt i digital utvikling og politisk forståelse, mener vi vil bidra til å sikre at DNT kan fortsette sin positive utvikling. Å bygge en solid organisasjon som er rustet for videre vekst er viktig, slik at enda flere finner veien ut i naturen og inn som medlemmer, sier Hanasand.

Solvang overtar jobben etter Nils Øveraas som slutter i sin åremålsstilling etter fem år i DNT.

Fakta om Dag Terje Klarp Solvang:

  • Gift med Bent Høie, ingen barn. Bosatt i Oslo.
  • Utdannelse: Master fra Universitetet i Reims, Diplom Hautes  Etudes du Gout, de la Gastronomie et des  Arts de la Table, samt Hotelladministrasjon/økonomi og ledelse fra Norsk Hotellhøgskole, Høgskolen i  Stavanger.
  • Karriere:
  • Høyres Hovedorganisasjon, Organisasjon-, markeds- og kampanjesjef (2014– )
  • Melvær&Lien, Adm dir/partner. (2008–2014)
  • Gastronomisk Institutt Adm dir (2005–2008)
  • Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS)  Daglig leder SiS Bolig (2002–2005)
  • Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS)  Daglig leder SiS Bolig og SiS Kafé (1998–2002)