Nyheter

– Vurderer situasjonen fortløpende

Torsdag ettermiddag er det meldt vindkast opp mot 30 m/s. Arrangøren for Vinterlyd på Torget vurderer stiuasjonen fortløpende.

Obs-varselet fra Meteorologisk institutt melder fra torsdag ettermiddag kraftige vindkast fra øst på utsatte steder i Rogaland.

Det ventes lokalt vindkast på omkring 30 m/s. Grensen for orkan er 32,7 m/s. Så det kan bli ganske friskt.

– Har tiltak

På Torget står scenen rigget klar for Vinterlyd 2018. Et sted fra 3000-5000 ungdommer har vært samlet på Vinterlyd-arrangementet tidligere år.

– Jeg har vært i kontakt med Meteorologisk institutt, og det kan se ut som vi går klar den verste vinden. Men vi iverksetter tiltak dersom vinden øker på, sier Terje Emil Knutsen, arrangementsansvarlig i Stavanger kommune.

Sceneriggen er utstyrt med vindmåler og har en smertegrense på vedvarende 15 m/s.

Det er foreløpig ikke vurdert å avlyse arrangementet.

– Nei, vi er ikke der ennå. Og som sagt, det ser ikke ut som den verste vinden treffer. Skulle det likevel skje er vi i verste fall klar til å evakuere publikum, sier Knutsen.

Kaldt

På scenen kommer artister som Tone Damli, Nico & Vinz, Madcon, Donkeyboy, Thomas Løseth, CLMD, Chris Holsten og Serlina.

Og det som i hvert fall er sikkert er at det blir kaldt med rundt 0 grader og vind.

– Erfaringsmessig er dette et publikum som ikke kler seg så veldig godt. Derfor oppfordrer vi alle til å ta på godt med klær, sier Knutsen.

I Obs-varselet heter det «løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når du ferdes utendørs.»

Varselet gjelder hele Rogaland. Det er områder i fjellet og enkelte fjordstrøk som anses som mest utsatt.

Mer fra Dagsavisen