Nyheter

– Det lukter mål av ham

Unge Lars Christian Sæland Rødne trodde han hadde scoret sitt første mål for Oilers, men det ble til slutt to målgivende pasninger i stedet.

Mens Oilers sliter med skader, har ungguttene fått muligheten. Mot Lillehammer spilte Lars Christian Sæland Rødne (17) sin femte kamp, og alle trodde han scoret sitt første mål da Oilers reduserte til 2-3.

– Jeg trodde det var meg, men det er mulig Rapuzzi fikk målet. Jeg tror faktisk det. Rapuzzi skjøt og pucken gikk muligens via en Lillehammer-spiller, forteller Rødne til RA etter kampen.

Rapuzzi fikk også kreditert målet i ettertid, selv om speakeren i DNB Arena hyllet Rødne. Uansett ble det to målgivende pasninger på unggutten, som skal spille landskamper med U18.

Fikk sjansen på straffeslag

Rødne fikk også muligheten foran andre med langt mer erfaring på straffeslag etter spilleforlengelsen.

– Jeg var nærme der også. Innerste stolpe. Jeg skulle gjerne ha satt den, sier Rødne, som er fornøyd med å få mer og mer tillit.

– Jeg setter stor pris på tilliten. Det er kjekt å få spille når man får det til. Det er selvsagt synd at vi ikke vinner, sier Rødne.

Skyt av treneren

Han får også skryt av trener Pål Gulbrandsen, som ga 17-åringen sjansen på straffeslag

– Det lukter mål av ham. Rødne har et godt skudd, og han er en type som har det som skal til for å score. Det er gøy å se at unggutten leverer, sier Gulbrandsen.

Kampfakta:

Oilers–Lillehammer 3-4 (0-1, 1-2, 2-0, 0-1)
DNB Arena, 3468 tilskuere
Mål. 1 periode: 0-1 (3,18) Stephan Vigier (Friestad, Cameron)
2. periode: 0-2 (24,25) Joey Benik (Dorley, Ulriksen), 1-2 (31,25) Jonas Djupvik Løvlie (Soares, Rødne), 1-3 (36,39, powerplay) Joey Benik (Dineen, Morley)
3. periode: 2-3 (43,09) William Rapuzzi (Forsberg, Rødne), 3-3 (59,29) Curtis Gedig (Johannesen, Rapuzzi).
Spilleforlengelsen: Ingen mål.
Straffeslag: Mål Oilers: Curtis Gedig. Mål Lillehammer: Brett Cameron, David Morley og Joey Benik.
Skudd: 48-45 
Utvisninger: Oilers 3 x 2 minutt, Lillehammer 2 x2 minutter
Dommere: Tor Olav Johnsen og Robert Hallin

Mer fra Dagsavisen