Nyheter

Sprengladning funnet i lastebilen i Stockholm

En veske med en sprengladning er funnet i lastebilen som ble brukt under den antatte terroraksjonen i Stockholm, melder SVT Nyheter.

Det opplyser flere politikilder, men politiet har ikke offisielt bekreftet funnet.

Politiets pressetalsmann Lars Byström ønsker ikke å kommentere SVT s opplysninger, men understreker at dette ikke må oppfattes som noe dementi av at det er funnet en sprengladning i lastebilen.

Fire mennesker ble drept og 15 ble skadd da en kapret lastebil braste inn i en gågate i sentrum av Stockholm fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: – Femten skadde og fire drepte: Sverige er i sorg

Hjemmelaget bombe

Lastebilen endte inne i en butikkfasade, der det begynte å brenne. Ifølge SVTs politikilder var brannen forårsaket av en hjemmelaget bombe, som ikke eksploderte.

Sent fredag kveld ble lastebilen tauet bort for teknisk undersøkelse, og sikkerhetstiltakene rundt dette tydet ikke på at politiet da fryktet at det var en aktiv bombe i bilen.

Ifølge Aftonbladet jobbet politiets bombegruppe med lastebilen natt til lørdag, og det ble da opprettet en sikkerhetssone på 200 meter mens arbeidet pågikk.

Ble kapret

Lastebilen tilhørte bryggeriet Spendrups og ble kapret da sjåføren skulle levere varer på en restaurant.

– I forbindelse med en leveranse på restauranten Caliente var det noen som hoppet inn i førersetet og kjørte av gårde, fortalte kommunikasjonsdirektør Mårten Lyth i Spendrup.

Gjerningsmannen kjørte deretter rett til Drottninggatan der ferden endte i en butikkfasade.

En 39 år gammel usbeker ble pågrepet sent fredag og mistenkes for å ha sittet bak rattet. Ifølge Aftonbladet har mannen gitt uttrykk for sympatier for den ytterliggående islamistgruppa IS på Facebook.

Mannen hadde ifølge SVTs politikilder lettere brannskader da han ble pågrepet, noe han skal ha fått fra den hjemmelagde bomben i lastebilens førerhus.

Mer fra Dagsavisen