Nyheter

Overlast – sjekk størrelsen på boten

24 kjøretøy ble kontrollert på Sokn i dag. De fleste av disse måtte en tur på vekta.

Trafikkontrollen ble avholdt på E39 ved Sokn kontrollstasjon onsdag mellom klokken 09.00 og 17.00, opplyser kontrolleder i Statens vegvesen Arnstein Stangeland i en pressemelding.

Det var i alt 24 kjøretøy inne på kontrollplassen, og de fleste av disse ble kontrollveid. 16 kjøretøy ble videre valgt ut for ytterligere kontroll. Kontrollørene hadde fokus på dokumenter, teknisk tilstand, vinterutrustning, kjøre- og hviletid, lastsikring og vekt.

– Vektkontrollen viste at ett kjøretøy var overlastet i forhold til det som er tillat. Resultatet ble overlastgebyr på  9200 kroner, samt av- og omlasting før videre kjøring, forteller Stangeland.

Dokumentkontrollen viste ingen mangler.

Sikthindring i frontvindu

Den tekniske tilstandskontrollen avdekket mangler på seks kjøretøy. Det ble også utført bremsekontrollen viste mangelfull bremsevirkning på to av kjøretøyene. Disse ble gitt mangellapp med kort frist for utbedring av feilene.

To sjåfører fikk kjøreforbud på grunn av sikthindrende gjenstander i frontvindu, og det ble gitt pålegg om å fjerne disse før videre kjøring

På grunn av for dårlig sikring av last ble det ilagt kjøreforbud på tre kjøretøy. Sjåførene måtte sikre lasten forskriftsmessig før turen kunne fortsette.

Kjøre- og hviletidskontrollen på to kjøretøy viste at én sjåfør hadde brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Sjåføren ble ilagt skriftlig advarsel for forholdet.

Vinterutrustningskontrollen viste ingen mangler.

Mer fra Dagsavisen