Nyheter

Sabi Omakase på restaurant-toppen

Sabi Omakase omtales som en av Norges tre beste restauranter. – Som å vinne OL, sier gründeren Njål Gaute Solland.

I den nye utgaven av den nordiske restaurantguiden The White Guide rangeres restauranten Sabi Omakase i Pedersgata som en av Norges tre beste restauranter – og en av Nordens 30 beste, skriver Dagbladet.

Restauranten rankes på samme nivå som Maeemo, som har tre stjerner i Michelin-guiden, og Stavanger-restuaranten Re-Naa som fikk en stjerne tidligere i år. 

– Vi har hakeslepp og er ganske sjokkerte. Jeg tror ikke det har gått helt opp for oss, sier daglig leder og gründer Njål Gaute Solland til RA.

Som å vinne OL

Han sier han er glad for at guiden ser og forstår meningen bak Sabi Omakase, og at det er en restaurant basert utelukkende på lidenskap.

– Å få denne omtalen er som å vinne OL, sier Solland, som legger til at det ikke bare er fint for restauranten, men for hele byen.

– Stavanger har vært kjent for å være en matdestinasjon, og nå er det bekreftet nok en gang, sier Solland.

– Lokalpatrioten i meg blir veldig glad. Av de tre beste i Norge ligger to i Stavanger, og det er kanskje ekstra kjekt i disse tider, sier han.

Selv om en Michelinstjerne står øverst på ønskelista, tør han ikke håpe på for mye.

– Det hadde vært utrolig kjekt, og tilbakemeldinger som den vi nå har fått, skader i alle fall ikke, sier Solland.

To måneders ventetid

Sabi Omakase er liten av størrelse, og har kun plass til 9 gjester om gangen. Restauranten har allerede to måneders ventetid, og Solland mistenker at ventetiden kommer til å øke betraktelig etter den gode omtalen.

– 60 prosent av gjestene våre kommer fra andre steder enn Stavanger. Nå vil det trolig øke, og det er det som er målet vårt, sier Solland, og forklarer at meningen med Sabi Omakase er å gå tilbake til de japanske røttene.

– Vi prøver å lage sushi som sushi skal lages, i sin tradisjonelle form. Når det er sesong for det bruker vi 90 prosent norske råvarer, og kombinerer det med japanske teknikker.

Mer fra Dagsavisen