Navn i nyhetene

Slutter som reiselivsdirektør i Region Stavanger

Etter åtte år i som leder for reiselivet føler Elisabeth Saupstad seg moden for nye utfordringer.

Hvem: Elisabeth Saupstad

Hva: Reiselivsdirektør i Region Stavanger

– Hva har vært det beste med jobben din?

– Det er så mye kjekke ting! Jeg har jo fått bli med på en enorm utvikling i reiselivet de siste årene. Vi har gått fra bare å ha turister her på sommeren til at de er her hele året. Vi har vært gjennom oljekrise og pandemi, men vi har stått i det. Det har vært fint å se hvordan reiselivet har klart å stå samlet og vært et veldig sterkt lag.

– Hvorfor velger du å slutte som reiselivsdirektør?

– Etter åtte år som toppleder i en slik posisjon føler jeg at jeg har fått vært med på å gjøre de grepene som var viktige i reiselivet. Det er jo en posisjon som krever deg med hud og hår 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Når man sitter i en lederposisjon kan det også være sunt både for meg og for organisasjonen med et skifte. Jeg føler meg rett og slett moden for nye utfordringer nå, men det er jo selvfølgelig todelt. Jeg har stortrives i rollen og syns det har vært åtte fantastisk spennende år så det er litt vemodig å dra, men jeg føler det kan være greit med et skifte.

– Hva har vært det mest utfordrende jobbmessig for deg under pandemien?

– Det som har vært mest utfordrende er de personlige historiene om bedrifter og gründere i reiselivsnæringene som har hatt det beintøft. Enkeltmennesker som ser livsverket sitt gå tapt. Vi jobber jo tett med næringen og blir godt kjent med folkene bak.

– Tror du pandemien kommer til å endre måten vi reiser på? Mer fokus på hva man kan gjøre lokalt?

– Det er det ikke tvil om. Nordmenn generelt sett har fått øyene opp for hva man har rett utenfor stuedøren. Jeg tror også man blir mer opptatt av det nære, ekte, trygge, rene og autentiske, og det er jo Norge i et nøtteskall. På det internasjonale markedet får vi mye tilbakemeldinger fra europeiske turoperatører om at Norge kommer til å bli enda mer attraktivt når pandemien er over, fordi vi er et rent, trygt og godt land med mye uberørt natur og god plass sammenlignet med andre destinasjoner.

– Har du gjort deg noen tanker om hva du vil gjøre videre?

– Jeg fortsetter i jobben fram til høsten, så nå har jeg fokus på å gjøre en god jobb den siste tiden jeg er i Region Stavanger. Så får jeg heller bruke høsten på å tenke på hva jeg skal gjøre videre. Jeg stortrives i reiselivet, men det er ikke nødvendigvis den bransjen jeg skal fortsette i. Tiden vil vise.

– Hva er din favoritt turistattraksjon i Stavanger?

– Det er så mange så det er et veldig vanskelig spørsmål. Det beste med Stavanger må jo være at vi har naturen så tett på byen, med fjorder, toppturer, byøyer og jærstrender. Du kan få helt spektakulære naturopplevelser og kombinere det med urbane by- og kulturopplevelser.

Så over til våre faste spørsmål:

Hva gjør deg lykkelig?

– Hvis jeg kan sitte på en fjelltopp og se på utsikten så elsker jeg det over alt i verden. Jeg blir så glad av å være ute i naturen.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da drar jeg til New York. Der skeier jeg skikkelig ut. Jeg har pleid å være der en gang i året og da bor jeg godt, spiser godt og lever livets glade dager. Jeg vet ikke hva det er med den byen, men jeg bare elsker å være der.

– Hvem er din barndomshelt?

– Det må være min morfar. Han var et godt og varmt menneske som var bonde i Lofoten. En hardtarbeidende mann som var så trygg og god, og som jeg alltid har sett opp til.

– Hva misliker du mest med deg selv?

– Jeg er jo ganske utålmodig som type som ikke er flink nok til å koble av og ikke være «på» hele tiden.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Det kan være mange saker, men jeg brenner for menneskeverdet og at alle er like mye verdt uavhengig av bakgrunn. Det er jo mange enkeltsaker å trekke fram, men viktigheten av respekt og toleranse for ulikheter ligger i bunn.

– Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg bruker ikke tid på å angre på ting eller på å bekymre meg over ting som kanskje kan skje. Det er litt bortkastet tid syns jeg.

– Hvem ville du helst stått i heisen med?

– Kanskje Barack Obama kunne vært interessant å ta en prat med? Det tenker jeg er en fin mann som jeg syns gjorde en god jobb i sin posisjon. Jeg syns det var bra at akkurat han, i regi av sin bakgrunn, kom til makten i USA.





Mer fra Dagsavisen