Emma Watson i «Skjønnheten og udyret».

Mot nytt rekordår for norske kinoer

Første halvår ble det solgt i overkant av 5,8 millioner billetter på norske kinoer. Det er 0,8 prosent flere enn på samme tid under rekordåret i fjor.

Man må helt tilbake til 2006 for å finne bedre halvårstall, viser tall fra bransjeorganisasjonen Film & Kino tirsdag. Da dro blant annet påskefilmen «Istid 2», med sine 865.000 besøkende, halvårstallet opp til nærmere 5,9 millioner kinobilletter.

– 2016 var et beste kinoåret siden 1983. At vi fortsatt klarer å ligge foran dette året er nesten utrolig og viser igjen hvor sterkt kinoene står blant alle kultur- og underholdningstilbud, sier administrerende direktør Guttorm Petterson i Film & Kino.

Den mest sette filmen så langt i år er med klar margin nyinnspillingen av «Skjønnheten og udyret», med sine 347.000. På andre- og tredjeplass finner vi «Vaiana» og «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge» med henholdsvis 296.285 og 286.132 besøkende.

Sistnevnte film topper også besøksstatistikken for juni, en måned som imidlertid hadde 8,6 prosent svakere besøkstall enn samme måned i fjor.

Anmeldelse: Sukkerkliss i pelsen