Kultur

Sandnes-skuespiller tatt ut til talentprogram

Catharina Vu er blant tolv talenter som har fått plass på talentprogrammet ArtEx.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk telefonen om at jeg var én av tolv. Man føler at man har klart å komme gjennom et nåløye. Det er kult at de har troen på meg og mener at jeg har et talent – det er jeg glad for, sier Catharina Vu til RA.

Den 26 år gamle Sandnes-jenta, som for øyeblikket er bosatt i Oslo, er én av tolv talenter som har fått plass på talentprogrammet ArtEx – et program som skal ivareta på tvers av sjanger og utvikle karriere og kunstnerisk integritet. I en pressemelding fra Talent Norge informeres det om at talentprogrammet eies og driftes av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge.

– Vi er stolte over å kunne presentere tolv nye fantastiske talenter. De utvalgte utgjør det tredje kullet i ArtEx. De kommer til å få unike muligheter i den perioden de nå går inn i, med spennende nasjonale og internasjonale møteplasser og tett personlig oppfølging, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

– En av kjernefunksjonene til ArtEx – i tillegg til å forberede programdeltakerne på en karriere på toppnivå – er å være drivkraften inn i denne strukturen. Vi tror dette er en svært viktig årsak til at vi på knappe seks år har lyktes med å bygge en kraftfull og levedyktig satsing på talenter innen kunst- og kulturfeltet, legger hun til i pressemeldingen.

Vil jobbe med film

Vu er bosatt i Oslo og jobbet som skuespiller i tre år. Hun har jobbet mest som frilansskuespiller, og er antakelig mest kjent som den vietnamesiske au pairen Pim i NRKs storsatsing «Exit».

– Det var en veldig god start, og veldig gøy å jobbe med Pål Sverre Hagen, sier hun.

Vu er glad for muligheten hun får gjennom talentprogrammet, og gleder seg til samarbeidet.

– Det er kjekt at de vil støtte meg og pushe meg til å nå målene mine.

– Hvilke mål har du for framtiden?

– Det er å drive innenfor filmbransjen. Jeg synes det var veldig gøy å være med i «Exit», og derfor vil jeg jobbe mer med TV og film framover. Jeg håper at Talent Norge kan pushe meg den veien, sier Vu.

– Jeg har aldri hatt en mentor, så jeg gleder meg til dette samarbeidet. Jeg håper jeg kan få verktøy som kan hjelpe meg med å knekke kodene innenfor filmbransjen, legger 26-åringen til.

Tøff konkurranse

Videre i pressemeldingen informeres det om at en jury på åtte medlemmer, forsterket med tung kompetanse innenfor søkernes fagdisipliner, har stått for utvelgelsen av de nye talentene. Det er Maria Mediaas Jørstad som har ledet arbeidet, og med over 130 søkere var konkurransen tøff.

Vu synes det er veldig kjekt at hun kom gjennom nåløyet, og håper at de tolv talentene kan hjelpe hverandre med å utveksle erfaringer og tips.

– Jeg ser for meg at vi kan komme lenger ved å hjelpe hverandre enn å finne ut av ting selv, sier hun til RA.

Talent Norge har lest søknader og hatt samtaler med mange kandidater. Nå sitter de igjen med tolv nye programdeltakere, og Mediaas Jørstad mener at de tolv utvalgte representerer noe av det ypperste som finnes av unge talenter i Norge i dag.

– Hver innen sitt felt, fra klassisk musikk og dans, til elektronika, skuespill, film og billedkunst, sier hun.





Mer fra Dagsavisen