Kultur

Stavanger-band med «koronapresang»

EP-utgivelse på vent på grunn av korona. Strømmer i stedet konsert.

Stavanger-bandet Brillejesus skulle egentli vært i studio og spilt inn en 7-spors EP, men innspillingen er blitt utsatt på grunn av smitteverntiltak.

I stedet slipper bandet fredag et liveopptak fra i fjor, med blant annet tre uutgitte låter som var tiltenkt en plass på den uinnspilte EPen: «Hytta til bestefar», «Vi har rett» og «TV-serie». De andre låtene er hentet fra bandets selvtitulerte debutalbum fra i fjor, samt tidligere singel.

LES OGSÅ: Smittevernoverlege: – Har vært kjempeheldige

Konsertopptaket er fra den uavhengige scenen Consulatet i Hillevåg i Stavanger, hvor Brillejesus spilte 20. november 2019 sammen med bandene Rødt kort (Stavanger) og Cesspool (Danmark). Konserten var arrangert av «Den kulturelle søppelsekken».

Bandet forteller at de denne kvelden var i pønk-modus, og fikk lov til å spille brølhøyt på Consulatets PA-anlegg.  Det låter rått og upolert, men samtidig ganske tight og presist, mener bandet selv i en pressemelding.

Konsertopptaket kan høres på streamingtjenesten Soundcloud:

https://soundcloud.com/brillejesus/sets/live-at-consulatet

https://www.facebook.com/Brillejesus/