Kristiansen etter seieren: – Vi skal krige dette inn

Oilers avslutter året som serieleder. Det ble to gode perioder med ishockey, og en ren transportetappe i Manglerud ishall.

Oilers spilte sin siste kamp i tiåret da de møtte Manglerud Star på bortebane mandag kveld. Med 4-1 seier var det en fornøyd tomålsscorer som beskrev kampen.

– Jeg synes at vi spiller en godkjent kamp. MS er best de første ti minuttene, så tar vi over kampen. Det blir mye som skjer rundt de to annulleringene, men vi kommer oss godt ut av det. Det viktigste er at vi tar med tre poeng, sier Tommy Kristiansen til RA etter kampslutt.

Også Oilers-trener Todd Bjorkstrand var fornøyd med prestasjonene.

– Vi spilte mye bedre etter at vi scoret vårt første mål. Jeg synes at vi håndterte annulleringene bra, og kom godt tilbake. Den tredje perioden ble som den ble, sier Bjorkstrand til RA.

Lang pause

Det andre pausen i kampen ble lang. Problemer med isen i Manglerud ishall gjorde at det tok over en time før isen var klar for kamp igjen. Slitne kropper stivner raskt, og det bar den tredje perioden sterkt preg av.

– Det er ikke lett. Jeg gikk personlig ut til tredje periode og ville unngå alt av taklinger. Vi stivnet i kroppen alle sammen, og det ble vanskelig for begge lag, erkjenner Kristiansen.

Oilers-treneren var mest opptatt av å holde spillerne i gang. Det var usikkert om den tredje perioden ville bli spilt.

– Jeg måtte bare videreformidle informasjonen. Det er ikke så mye vi kan gjøre. Vi må holde oss oppe, og være forberedt. Vi visste jo ikke om problemet kom til å bli fikset. Vi fikk ta en ny oppvarming. Det er ikke lett å være av så lenge, sier Bjorkstrand.

God periode

Kristiansen hadde en tøff start på sesongen, men er nå inne i en veldig god periode.

– Jeg har jo gått og ventet, og det har løsnet en del i det siste. Det er deilig. Jeg spiller med gode folk i rekken min, og får spille med gode spillere i overtall. Da går det godt, sier Oilers-profilen.

– Hvordan er det å feire nyttår som serieleder?

– Det er ikke noe å si på det, det er en deilig følelse. Vi må suge på karamellen. Vi vet at Storhamar er i form for tiden, men vi skal krige dette inn. Vi har spilt godkjent de siste to kampene,  så nå må vi bare levere slik videre, sier Kristiansen som nå reiser til kjæresten i Elverum for å feire nyttår.

Kampfakta

GET-ligaen, ishockey

Manglerud Star-Oilers 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

Manglerud ishall, 413 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 (08.01) Booth (Elkins), 1-1 (13.17) Tommy Kristiansen (David Morley, Nolan Zajac), 1-2 (14.24) Ludvig Hoff (Brady Brassart, Thomas Berg-Paulsen).

2. periode: 1-3 (31.34) Kristiansen (Mathias Trettenes, Zajac), 1-4 (35.24) Nicolai Bryhnisveen (Andreas Klavestad, Greg Mauldin).

3. periode: Ingen mål

Skudd: 25-33

Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min., 1 x 10 min. Oilers 3 x 2 min.