Moods of Norway slått konkurs. Foto: Lasse Hansen

Kleskjeden Moods of Norway er slått konkurs

På grunn av dårlig lønnsomhet over flere måneder, og stort underskudd fra 2016, slår Moods of Norway seg konkurs.

Selskapet viser til et resultat før skatt i 2016 på minus 30 millioner og at regnskapet per august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling.
  
I selskapets pressemelding står det at selskapets bank denne uken sa opp kreditten til Moods of Norway, og at de ikke har lyktes å hente ny kapital innenfor den tidsrammen man har hatt.
 
Noen av årsakene til den svekkede lønnsomheten er Moods of Norways internasjonale satsing og varekostnader i amerikanske dollar. I tillegg har valutaeksponeringen ytterligere forverret seg  som har påvirket en presset økonomisk situasjon.

De 100 medarbeiderne på kontorene i Stryn og Oslo og i 18 butikker over hele landet ble informert om konkursen onsdag.

Tøff bransje

Selskapet peker på at inntjeningen har vært altfor dårlig i mange måneder. Det vises til et resultat før skatt i 2016 på minus 30 millioner og at regnskapet per august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling. Konkursen omfatter bare Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS. Selskapene Brandstad, Moods Sverige og Moods USA fortsetter som normalt.
– Klesindustrien er en tøff bransje med hard konkurranse og pressede marginer. Selskapet har jobbet med å kutte kostnader og effektivisere driften, og med å videreutvikle merkevaren. Dette har dessverre ikke gitt tilstrekkelig effekt, medgir selskapet i meldingen.

–Vi vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette eventyret fikk en lykkelig slutt, sier Moods-gründer og designer Simen Staalnacke. (Dagsavisen/NTB)