Lasse Ihle (t.v.) ledet Madla til sikker plass i neste års regionliga sammen med Arturo Cleveland og Ojan Bijan. Nå har Cleveland dratt til Sola, men Ihle og Bijan blir værende i Madla og går for seier i NSE høstturnering. Foto: Pål Karstensen

Ihle og Madla går for fjerde strake POL-seier

Lasse Ihle (28) er spillende trener i Madla, og skal sammen med Ojan Bijan lede laget også neste år. Har tidligere spilt i blant annet Vidar og Viking, og skal nå prøve å lede Madla til seier i NSE høstturneringen for fjerde år på rad.

– Gratulerer med en veldig god sesong for Madla. Hvordan blir det å lede laget nå som Arturo Cleveland forsvinner fra teamet?

– Arturo gjorde en veldig god jobb, så det blir et betydelig tap for oss. Samtidig er han ikke uerstattelig, og vi ser etter en tredjepart som vi skal få inn i teamet. Vi skal jobbe videre med det vi har gjort her i Madla, og ikke gjøre noe revolusjonerende av den grunn.

– Siden dere skal få inn en ekstra mann så fortsetter vel du også som spiller da?

– Det gjør jeg. Motivasjonen er fortsatt der for å lede laget fra banen, så får Ojan ta seg av det fra sidelinjen. Vi har noen navn på blokken til assistentrollen, og håper å kunne presentere han snart.

– NSE høstturneringen er akkurat i gang, og det er en turnering Madla har gjort det bra i de siste årene. Hvor mye betyr turneringen?

– Jeg har mest erfaring fra turneringen etter min tid i Vidar, og der tok vi den kanskje ikke så seriøst. Det så du i år og da de stilte med keepere på topp og tok det mer som en treningsøkt. Men det er alltid kjekt å delta i disse turneringene etter sesongen, og nå må jeg kanskje ta det litt mer på alvor.

– Ja, Madla har jo tre strake seiere å forsvare. Kjenner du på presset om å hoppe etter Geir Lunde som vant turneringen år etter år?

– Hehe, nei jeg gjør egentlig ikke det altså. Madla har ambisjoner om å vinne turneringen i år igjen og det kommer vil til å prøve på. Vi vil rullere litt i starten og stille sterkere lag ut over i turneringen. Det er absolutt stas å vinne POL-turneringen.

– Hvem er de sterkeste utfordrerne?

– Akkurat nå er det Madlas turnering, og vi har slått Vardeneset gang på gang. Men hvis Vidar tar turneringen seriøst, og stiller med toppet lag blir nok de tøffe å slå.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leser ikke mange bøker, men Zlatan-boken var interessant lesing.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Å spille fotball gjør meg lykkelig, sammen med det å tilbringe tid med samboeren og spise et godt måltid.

– Hvem var din barndomshelt?

– Det var Alan Shearer. Jeg ble litt tilfeldig Newcastle-supporter i 5-6-års alderen, og da var Shearer en utrolig god spiss.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan bli litt utålmodig, og blir fort rastløs og er kanskje litt masete til tider.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da spiser jeg et ekstra godt måltid, også tar jeg en god fest.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg går ikke i demonstrasjonstog.

– Er det noe du angrer på?

– Nei, egentlig ikke.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det og må bli Alan Shearer. Det hadde vært stort å få møte han.