Nyheter

Holder koken etter 30 år

Denne uken er det 30 år siden City Bistro åpnet dørene, og jubileet skal feires med den opprinnelige menyen fra 1987.

27. oktober 1987 åpnet City Bistro dørene i Madlaveien 18. Det var Gunnar Trettenes som sammen med to andre etablerte restauranten. I dag er det datteren Cathrine Trettenes som driver restauranten – i samme lokaler som faren startet i for 30 år siden.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvorfor eller hvordan vi har klart å holde det gående så lenge, men jeg tror jo at arbeidsinnsats, kvalitet og at vi har vært tro mot grunnstammen har hatt sitt å si. Vi har klart å holde tungen rett i munnen selv om tidene og trendene har endret seg, sier Trettenes.

Ti tonn lutefisk

Når City Bistro feirer tre tiår med restaurantdrift, skal det selvfølgelig feires. Men på grunn av stor interesse for lutefisken deres må feiringen utsettes noen måneder.

– Vi luter selv, og serverer ti tonn med fisk mellom oktober og desember. Lutefisk har blitt vår greie! Bistroen er fullbooket ut året, og vi får allerede inn reservasjoner for 2018 og 2019. Derfor må feiringen utsettes til nyåret, sier Trettenes, og forteller at feiringen vil bestå av et hyggelig tilbakeblikk.

– Vi skal gjenskape menyen fra 1987! Vi har en lang, håndskreven meny fra åpningsåret, så vår feiring blir en tur 30 år tilbake i tid. Det gleder jeg meg veldig til, sier Trettenes.

LES OGSÅ: Åpner spisested i Eiganesveien

Restauranten har holdt til i samme lokaler i 30 år, men underveis er virksomheten utvidet med to etasjer. I dag er det plass til rundt 200 gjester fordelt på bistroen og seks separate stuer.

– Vi har brukt mye tid og krefter på å rive, bygge om og pusse opp. I andre og tredje etasje har vi beholdt tregulv og -vegger, men det tok oss fem år å få alt klart, sier Trettenes.

Flere endringer

Å drive restaurant går ikke alltid knirkefritt, og Trettenes forteller at bistroen har gått med røde tall i flere år.

– Det er blytungt å gå med underskudd. Men vi har gjort en del endringer de siste årene som heldigvis har gjort at vi har klart å snu tallene, sier hun, og legger til at restauranten endelig fikk et positivt resultat på en halv million i 2016, etter flere år med røde tall.

En av endringene som ble gjort er at à la carte restauranten på bistroen er åpen fra oktober til påske.

LES OGSÅ: Dette er byens beste restauranter

– Selskapsstuene og catering er åpen hele året, men vi fant ut at det var mest gunstig å holde à la carten åpen kun høst og vintersesongen. Dette er på mange måter en høstplass – et sted du går til når du har lyst å kose deg etter det har blitt mørkt, sier Trettenes.

Selv om bistroen har endret både form og farge i løpet av årene, har Trettenes vært opptatt av å beholde mye av det faren bygde opp.

– Dette er babyen i familien. Jeg har gjort en del endringer etter jeg tok over som eier i 2008, men mye av det gode faren min gjorde er opprettholdt. Bistroen er den samme selv om det ser litt annerledes ut, og jeg synes jeg har klart å blande meg og min stil med faren min sin på en god måte.

LES OGSÅ: Dette er kokkenes lokale favoritter

Mer fra Dagsavisen