Nyheter

Åpner spisested i Eiganesveien

Snart åpner Eg&Du i Eiganesveien. Et spisested som er litt vanskelig å definere, men som skal få fram den gode følelsen og gi deg en opplevelse, ifølge de to eierne.

– Nøyaktig hva slags sted dette blir, er litt vanskelig å si. Det er fordi det ikke er bare en restaurant, men består av flere deler, sier de to eierne av spisestedet Eg & Du, Robert Ottesen og Haakon Mørch.

Lokalene til spisestedet vil bestå av et inneareal med bord, stoler og en delikatessedisk hvor det skal selges egenproduserte varer, og varer fra lokale leverandører.

LES OGSÅ: Åpner Stavanger Fetevare

De disponerer også en stor bakgård som skal fylles med turkise benker, og hvor tanken er å gjøre det til en helårsbakgård – med lamper, lys og varme. I tillegg eier de en del av nabobygget, hvor de tre etasjene skal bygges om til selskapslokaler som kan reserveres til firmafester eller julebord.

– Ja, derfor er det litt vanskelig. Derfor må folk komme og se med sine egne øyne. Det er i alle fall et spisested, men med litt ekstra og hvor du får en opplevelse med på kjøpet, sier Mørch.

– Vi skal uansett skape en god atmosfære og servere gjennomført kvalitetsmat, legger Ottesen til.

LES OGSÅ: Inge Anda åpner nytt spisested

«Norsk» er stikkordet

Frem til åpning 1. september holdes menyen hemmelig, men de to kan røpe at «norsk» vil være et stikkord for det som skal serveres.

– Ulike fisker, oster og kjøtt fra regionen kommer til å være til salgs både på menyen og fra disken, sier Ottesen, som hovedsakelig skal jobbe på kjøkkenet i restauranten.

Selv om «norsk» er stikkordet for maten, håper de den noe unorske bakgården med malt gulv, turkise benker og eføy langs veggene, vil bli en sentral del av opplevelsen.

– Det som er fint er at plassen er akkurat passe stor. Har vi lyst til å lage skalldyraften i bakgården, lar det seg lett gjøre, sier Ottesen.

– Dessuten håper vi å få til markedsdager i bakgården innimellom, med boder og salg av ulike produkter, legger han til.

Navnet «Eg&Du» kom til ved ren tilfeldighet. 

– Hvis alt skulle gå dårlig, så er det bare oss to igjen. Eg og du. Så da ble det det, sier Mørch.

– Det er noe personlig i det. Men vi kommer aldri til å røpe hvem som er eg, og hvem som er du, spøker Ottesen.

LES OGSÅ: Dette er byens beste restauranter

En bydelsplass

Begge er enige om at det trengs litt prøving og feiling når en åpner noe nytt. Og hvordan resultatet etter hvert blir, kommer an på hva folk vil ha.

– Vi håper det kan bli en bydelsplass. I og med at det har vært servering her før, vet vi i alle fall at det er marked for noe sånt, sier Mørch.

– Det vi med sikkerhet kan si er at du ikke vil være forberedt på det du møter når du kommer inn. På en positiv måte, selvfølgelig, sier Ottesen.

LES OGSÅ: Dette er kokkenes lokale favoritter

Mer fra Dagsavisen