Nyheter

Her åpner verdens eneste Fortou

I det gamle vakthuset ved Tou scene er Arnt Skjerve og Ørjan Kønig straks klar for åpning av street food-stedet Fortou.

Bilde 1 av 2

De siste årene har det gamle vakthuset blitt brukt som øvingslokale, men i slutten av august åpner street food-stedet Fortou dørene.

– Nå fliselegges det, og da gjenstår det elektriske og innredningen. Forhåpentligvis er vi klare til å åpne i slutten av august, men det blir fort en dominoeffekt dersom noe blir forsinket, sier Arnt Skjerve.

Et godt supplement

Bakgrunnen for Fortou var at de to gründerne savnet et lignende mattilbud i østre bydel, og bestemte seg derfor for å ta saken i egne hender.

– Det er jo litt forskjellig her, men det meste er kjeder. Vi er eneste Fortou i verden, og jeg tror vi kommer til å bli et godt supplement til resten av bydelen, sier Ørjan Kønig til RA.

Når det gjelder hva som blir servert, er svaret klart:

– Digg mat. Mat vi selv liker, og som er laget fra bunnen. Vi vil bruke lokale råvarer, og blande det med Asia-inspirert mat, for å lage smakfull og eksplosiv street food, sier Skjerve.

Vakthuset er på rett under 40 kvadratmeter, så servering blir det ikke plass til. De satser derfor på takeaway og catering, og tror det kommer til å fungere godt i bydelen.

– Vi håper å få til et godt samarbeid med ølbaren ØST, slik at gjestene kan kombinere vår mat med deres øl, sier Kønig, og legger til at åpningstidene i tillegg vil bli tilpasset konsertene på Tou scene.

Helaften

– Vi har veldig troen på prosjektet, og det var en kjempesuksess da vi testet det ut under Den spiselige byfesten tidligere i sommer, sier Skjerve.

Det de håper på nå, er at flere vil følge etter og åpne i øst, slik at bydelen kan bli som en liten sentrumskjerne.

– Folk som bor her er veldig flinke til å bruke bydelen, og vårt ønske er at man skal kunne ha en helaften i øst, uten å måtte dra videre til sentrum, sier gründerne.

Mer fra Dagsavisen