Hadde grepet, tapte likevel

Viking dominerte kampen det første kvarteret etter pause, og tok fortjent ledelsen ved Aniekpeno Udo på en flott heading. Litt mot spillets gang scoret Start utligningsmålet, og like etter hamret vertene inn det andre.

Viktige hendelser:

90. min: Da var kampen slutt, og Start vant en litt heldig seier.

83. min: Viking kaver veldig for å få en utligning, men det er et vanskelig underlag. De strever med å få fart på ballen.

73. min: Julian Ryerson prøver seg på et skudd fra skrått hold. Nære på for unggutten.

65. min: MÅÅÅL! 2-1 til Start. En ny unggutt viste seg fram. Mathias Rasmussen traff perfekt på volley på blindsiden og sendte ballen utagbart inn i Austbøs venstre hjørne.

59. min: MÅÅÅL! Så kom Start tilbake i kampen mot spillets gang. Lasse Sigurdsen vendte opp noen meter inne i VIkings felt, fintet ut Mets og dundret en hard markkryper ned i Austbøs venstre hjørne.

51. min: Viking har dominert fullstendig i starten av 2. omgangen. I tillegg til Udo har Steinthor THorsteinsson kommet inn for Sale. Udo byttet med Patrick Pedersen i pausen.

49. min: MÅÅÅL! Aniekpeno Udo brujkte ikke mange minuttene på å markere seg. Først ble han felt like utenfor 16-meteren på vei gjennom. På corneren etter frisparket steg han til værs og styrte ballen i bakre hjørnet fra foran første stolpe.

2. omgang

45. min: Selv ikke ett minutts tillegg ga scoringer i den jevne og litt oppdrevne 1. omgangen. Spesielt Start jobbet voldsomt for å sette Viking under press.

43. min: Björn Daniel Sverrisson nære på å gi Viking ledelsen. Skuddet stusset et Start-bein og gikk like ved stolpen til corner.

41. min: Få sjanser til noen av lagene. Den beste hadde Patrick Pedersen, men han satte ballen til side for Opdal i Start-målet.

29. min: Målsjansene kan telles på to fingre til nå. Og det har bare vært halvsjanser.

25. min: Viking har tatt over spillemessig, men det svikter litt i det siste trekket. Flere gode innleggsmuligheter for Sale blant annet.

16. min: Misforståelse mellom Danielsen og Sverrisson. Start får skuddsjanse, men for svakt. Austbø har full kontroll.

9. min: Start er farlig frampå etter å ha doblet på siden til Danielsen for andre gang. Austbø avverger, så vidt.

7. min: Brukbar Viking-sjanse etter corner fra Danielsen. Sverrisson headet like over.

3. min: Litt famlende start for Vikings nye duo sentralt på midten. Både Sverrisson og Ibrahim startet med vaklende spill.

Før kampen:

Det betyr at Viking stiller følgende lag fra start: 4-4-2:  Austbø – Danielsen, Soares, Mets, Haugen – Sale, Sverrisson, Ibrahim, Adegbenro – Pedersen, Abdullahi

– Vi kommer til å bytte et par mann i pausen. Krohnberg, Jørgensen og Bytyqi er ikke aktuelle denne gangen, sier Jonevret til RA.

IK Start spiller sesongens tredje treningskamp mot Viking. Kampen byr på debut for den nye stopperen Tapio Heikkilä. Også Uduak Cyril Idemokon er helt ny i klubben.

Fævennen regner med at Start starter slik mot Viking:

4-2-3-1: Håkon Opdal - Jens Kristian Skogmo, Rolf Daniel Vikstøl, Gudmundur Kristjansson, Henrik Robstad - Kristoffer Ajer, Andreas Hollingen - Espen Børufsen, Espen Hoff, Daniel Aase - Lasse Sigurdsen.