Gir seg som ordfører

Christine Sagen Helgø tar ikke gjenvalg som Høyres ordførerkandidat ved neste valg.

– Jeg har vært aktiv i lokalpolitikken i 20 år og er kommet til et tidspunkt i livet der det er på tide å gjøre noe annet. Jeg ønsker meg en annen type jobb, og timingen er rett for meg nå, sier Christine Sagen Helgø (H), like etter hun gjorde det klart at hun takker nei til gjenvalg.

Sier nei

På en pressekonferanse foran representanter for lokalpressen, kommunen og politikerkolleger meddelte hun at valgkomiteen i Stavanger Høyre må se seg om etter en annen ordførerkandidat til valget neste høst.

– Jeg fikk full støtte fra familien til å ta gjenvalg, men er kommet til et punkt i livet hvor jeg er klar for nye utfordringer, sier Sagen Helgø.

LES OGSÅ: Sagen Helgø har bestemt seg

Et unikt privilegium

Hun omtaler ordfører-jobben som et unikt privilegium, som både er interessant, spennende og utfordrende, men også som altoppslukende og til tider svært krevende.

– Men jeg trives svært godt i rollen. Jobben som ordfører har gitt meg veldig mye. Jeg har fortsatt nesten halvannet år igjen og kommer til å stå på hver dag fram til jeg går av 31. desember 2019, sier Sagen Helgø.

Det blir med åtte år som ordfører i Stavanger for Christine Sagen Helgø (H). Hun fortsetter i jobben til 31. desember 2019, men har sagt nei til gjenvalg.
Foto: Thor Erik Waage
Her fra torsdagens pressekonferanse. Foto: Thor Erik Waage

Ble spurt før sommeren

Høyres sittende ordfører ba om ekstra betenkningstid da fristen for å svare Stavanger Høyres nominasjonskomité gikk ut 15. juni. Det fikk hun og nå er avgjørelsen tatt. Uansett utfall av valget høsten 2019, så får Stavanger en ny ordfører.  

Sagen Helgø er inne i sin andre periode som ordfører i Stavanger, og er ønsket med videre av partiet. Hun overtok ordførerkjedet i Stavanger etter Leif Johan Sevland (H) i 2011.

Hun er etter hvert en svært rutinert politiker og har vært medlem av bystyret i Stavanger siden 1999.

19 års fartstid

Sagen Helgø er nå inne i sin femte periode i Stavanger-politikken, og har altså 19 års fartstid så langt.

Fra 2003 til 2011 var hun gruppeleder for Høyre.

I to perioder var hun medlem i kommunalstyret for levekår. Hun har også ledet kommunens lønns- og administrasjonsutvalg i fire år.

I perioden 2007–2011 var hun leder av kommunalstyret for byutvikling.