Det kan bli mer regn i helgen.

Flom stengte E 39 – mer regn i vente

E 39 var stengt på vestsiden av Boknasundbrua i Rogaland i flere timer fredag morgen på grunn av flom. Det er varslet fare for flom i fylket hele helgen.

Veien ble stengt ved firetiden natt til fredag og ble åpnet med manuell dirigering klokken halv åtte. Det var et tett avløp i Alvestadkroken i Bokn som forårsaket oversvømmelsen.

– Ved Kårstø i Tysvær kommune er det redusert framkommelighet på grunn av mye vann og steinmasser i veibanen, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter ved 11.30-tiden.

Strekningen er den eneste veiforbindelsen mellom Stavanger og Haugesund og operasjonsleder Trond Børge Åsbu i Sør-Vest politidistrikt sier til NTB at det kan bli mye kø.

LES OGSÅ: Vann stengte E 39 i natt

– Ingen sommerhelg i vente

Det har regnet kraftig i området i løpet av natten, og politiet har mottatt melding om sju boliger med oversvømte kjellere i Bokn. Uværet er imidlertid lang fra over.

– Fra nå og til søndag kveld kommer det mellom 50 og 100 millimeter nedbør i de nordlige delene av Rogaland, sier meteorolog Steinar Skare ved Meteorologisk institutt til NTB. Dessuten er det utrygt for torden i Rogaland og sør i Hordaland fredag. Lørdag og søndag kan det bli opp mot stiv kuling fra Bergen og sørover ved kysten og opp mot fjellet.

– Det blir ikke en sommerhelg, for å si det sånn, slår meteorologen fast.

LES OGSÅ: Får dronehjelp til håndtering av vann

Flomvarsel for Rogaland

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) varsler fare for flom i Rogaland lørdag og søndag på grunn av de store nedbørmengdene.

– Det er allerede høy vannføring mange steder som følge av regnvær den siste tiden, og mer nedbør gjennom helgen vil føre til ytterligere vannføringsøkning mange steder, melder flom- og jordskredvarslingen på Varsom.no.

Fylkesvei 511 på Karmøy var også stengt noen timer natt til fredag fordi flere trær hadde veltet og sperret veien. Der har det kommet 35,5 millimeter nedbør det siste døgnet. Mest nedbør ble det i Eik i Lund kommune, der har det kommet 40,7 millimeter regn i løpet av det siste døgnet.

LES OGSÅ: Fikk 30 meldinger om oversvømmelser