Ordfører Stanley Wirak (i midten) smilte om mulig enda mer enn medaljevinner Filip Ingebrigtsen da sistnevnte kom hjem mandag ettermiddag. Her sammen med varaordfører Pål Morten Borgli, pappa Gjert Ingebrigtsen og storebror Henrik Ingebrigtsen

– De er hele regionens gullgutter

Bronsevinner Filip Ingebrigtsen ble tatt imot med vannkanoner og flaggborg da han ankom Sola. Selv ønsket hovedpersonen å komme seg hjem så fort som mulig, men satte stor pris på mottakelsen fra blant annet ordfører Stanley Wirak og de frammøtte fra Sandnes IL.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter bronseløpet var det premieutdeling, pressekonferanse, dopingkontroll og det ene med det andre. Mellomstebror Ingebrigtsen kom ikke tilbake til hotellet før rundt klokken 01.00, og da måtte det markeres at han faktisk hadde vunnet bronse.

– Det ble ikke spesielt mye søvn, det ble det ikke. Så jeg er ganske sliten nå, men det var ekstremt stilig med vannkanonene, og kult å sitte i cockpiten på flyet. Det er veldig kjekt å bli gjort stas på når du legger ned så mye arbeid og lykkes med det du satser på, sa Filip Ingebrigtsen da han ble mottatt med vaiende flagg, jubelbrøl, blomster og en sjekk på 50.000 kroner i stipend fra Sandnes kommune.

LES OGSÅ: Landet til ny økonomisk hverdag

Fikk idrettsstipend på 50.000 kroner

– Jeg har egentlig det jeg trenger for å satse videre, takket være gode lokale sponsorer. Så jeg får bruke de 50.000 kronene her på noe utenomsportslig, men hva vet jeg ikke ennå, sier Ingebrigtsen.

Både ordfører Stanley Wirak og varaordfører Pål Morten Borgli møtte opp for å ta i mot bronsehelten, sammen med klubbkolleger fra Sandnes IL.

– Både Filip og hele Ingebrigtsen-familien betyr mye for kommunen, mye for idrettsmiljøet og mye for næringslivet. De setter Sandnes på kartet, og er hele regionens gullgutter. Prestasjonene deres, og måten de er på styrker og representerer det idrettsmiljøet de kommer fra, og gjør at også andre ønsker å bli en del av det miljøet. Det igjen kan føre til at flere velger Sandnes hvis de skal flytte, fordi de kjenner til Sandnes og vet hvilke tilbud som finnes for dem her, sier en opprømt ordfører Stanley Wirak.

LES OGSÅ: Sikret VM-bronse tross protesttrusler

Vil ta revansje i Zürich

Nå venter noen rolige dager på sofaen, før sesongen skal avsluttes med Diamond League-finale i Zürich og NM på hjemmebane.

– Først skal jeg ta revansje på de kenyanerne som slo meg i London, før jeg skal nyte NM på hjemmebane. Forrige gang Sandnes arrangerte var jeg ikke god nok til å være med, så da måtte jeg heie på Henrik. I år er det motsatt, da han er skadet og må heie på meg og Jakob, sier Filip.

Storebror Henrik sier at det er litt surt å gå glipp av NM på hjemmebane, men at det er bra at det er noen som presterer godt for «Team Ingebrigtsen».

– Når du selv ikke kan delta, så er det selvsagt best om enten Jakob eller Filip vinner. Begge leverte utrolige gode prestasjoner i VM, og viser at det treningsarbeidet vi la ned i vinter betaler seg. Det er veldig kjedelig at jeg ikke får noe igjen for det selv, da jeg føler meg litt hjelpesløs og vil så gjerne være med på den oppturen i norsk friidrett, sier Henrik Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: «Tidenes lokale friidrettsprestasjon»

Bronsen trumfer det meste

Under årets VM var han rådgiver for sine to yngre brødre, men neste år vil han være med å kjempe om medaljer han og. Dermed kan det bli trangt om plassen på favorittdistansen 1500 meter.

– Jeg føler at jeg trumfer de diskusjonene med min bronse i VM. Det hadde vært spesielt om jeg plutselig skulle løpe 3000 meter hinder i neste mesterskap, da jeg har gull og bronse fra mine siste to mesterskap på 1500 meter. Men den diskusjonen får vi ta på kammerset, sier Filip.

– Det pleier som regel å løse seg, og hvis ikke får vi kjøre stein, saks, papir, sier pappa Gjert og trekker på smilebåndet før han fortsetter:

– Vi får se etter Zürich, og inn mot mesterskapet neste år. Vi kommer til å fortsette med det gode arbeidet vi gjør, på den måten vi kan. Vi må ha gjort mer rett enn galt siden vi oppnår resultater, sier Gjert Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen vurderte å gi seg i fjor