Stavanger

Berisha og Salzburg ikke til Champions League

Heller ikke denne gang klarte Valon Berisha og hans Red Bull Salzburg å kvalifisere seg til Champions League. Klubben har prøvd hvert år siden Berisha kom til klubben i 2012, men heller ikke på det femte forsøket ble det suksess for den tidligere Viking-spilleren.

Med 1-1 i den første kampen borte mot Dynamo Salzburg hadde Valon Berisha og Salzburg en alle tiders mulighet for å ta seg videre til gruppespillet i Champions League for første gang i klubbens historie. Laget er nemlig stort sett alltid med i kvalifiseringen, men klarer aldri å kvalifisere seg.

Onsdag kveld startet det hele veldig så bra, da Valentino Lazaro ga hjemmelaget ledelsen etter 20 minutters spill. Det var også stillingen til pause, og nesten gjennom hele den andre omgangen. Tre minutter før slutt var imidlertid Junior Fernandez frempå for Zagreb og tvang frem ekstraomganger.

Fem minutter ut i den første ekstra omgangen sprakk det opp i Salzburgs bakre rekker, og El-Arbi Hilal Soudani scoret Dynamo Zagrebs andre mål for kampen. Det betød at Berisha og Salzburg måtte ha to mål, på grunn av Zagrebs to bortemål.

Det var det østerrikske laget aldri i nærheten av, og dermed blir det spill i Europa League også i år igjen for Valon Berisha som spilte hele kampen for Salzburg.