Ber om å sjekke p-anlegg

Kari Nessa Nordun var på vei til flyplassen i helikopter sammen med statsministeren da den dramatiske brannen brøt ut.

Brannen i parkeringsanlegget på Stavanger lufthavn, Sola tas opp i mandagens møte i Stavanger kommunestyre.

– Vi vil be kommunedirektøren om å gjennomgå sikkerhetssituasjonen i parkeringsanleggene i kommunen for å sjekke om situasjonen der er tilfredsstillende, sier ordfører Kari Nessa Nordtun til Rogalands Avis tirsdag kveld.  

Tilfeldighetene vil ha det til at Stavanger-politikerne på mandagens møte skal behandle en sak om helhetlig risiko- -og sårbarhetsanalyse i kommunen.

– Vi vil be kommunedirektøren om å gjennomgå sikkerhetssituasjonen i parkeringsanleggene i kommunen om situasjonen der er tilfredsstillende, sier Kari Nessa Nordtun.

LES OGSÅ: Mange biler totalskadd etter brannen – etterslokking vil ta flere dager

Med i følget 

Stavanger-ordføreren var selv med i følget på tre helikoptre som kom inn fra åpningen av Johan Sverdrup-feltet, og landet på heliporten rundt tidspunktet brannen brøt ut.

Kari Nessa Nordtun kom til Sola i samme helikopter som statsminister Erna Solberg, olje- og energiminister Sylvi Listhaug og Equinor-sjef Eldar Sætre. Heliportterminalen ligger like ved det brennende parkeringshuset.

LES OGSÅ: Over 1.000 personer fraktet fra flyplassen etter brannen

Udramatisk 

Situasjonen var udramatisk da følget landet og ble kjørt til Clarion Hotel Air noen hundre meter for å gjøre seg klar til en mottakelse i anledning Sverdrup-åpningen tidligere tirsdag. Stavanger-ordføreren kjente røyklukten ut til hotellet, og har siden fulgt situasjonen tett.

– Vi fikk beskjed under middagen om ikke å gå ut, sier Nessa Nordtun. Ordføreren har fortløpende kontakt med kommunedirektøren og beredskapssjefen i Stavanger om brannen på Sola. Transporten til og fra flyplassen blir også viktig sak de neste dagene.

–   Vi må få oversikt over situasjonen og oversikt over mobiliteten, sier Kari Nessa Nordtun.

LES OGSÅ: Toves bil tapt i infernoet på Stavanger Lufthavn: – Litt av et sjokk