Stavanger

Bare nesten for Sabi Sushi

Vladimir Pak, kjøkkensjef hos Sabi Sushi, ble nummer to i den norske finalen i Global Sushi Challenge.

Konkurransen, som ble arrangert i Oslo i går, avgjorde hvem som skulle representere Norge i Global Sushi Challenge i november. Global Sushi Challenge kan sies å være et slags sushi-VM. Det arrangeres i Tokyo, og det er World Sushi Skills Institute og Norges sjømatråd som står bak.

To av de 11 norske finalistene var kokker fra Sabi Sushis restauranter i Stavanger og Sandnes: Vladimir Pak og Vladislavs Akopjans. Vladimir Pak fra Sabi Sushi endte til slutt på andreplass. Broren hans, Sergey Pak som jobber på Nama i Bergen, fikk bronseplassen.

Men det ble Mark Jayson Subia fra Alex Sushi i Oslo som får ta turen til Tokyo i november for å kjempe om verdensmestertittelen.

- Det er en ære å skulle representere Norge i Global Sushi Challenge. Nivået var skyhøyt og jeg er strålende fornøyd, sier vinneren i en pressemelding.

Deltakerne kjempet seg gjennom en omfattende konkurranse basert på japansk sushitradisjon, hvor de måtte vise sin kunnskap og teknikk i bruk av råvarer, visuell prestasjon, hygiene og smak. I dommerpanelet satt Wenche Andersen fra TV 2s God morgen Norge, Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi, finalist i Bocuse d`Or, Sebastian Myhre og de to japanske mestersushikokkene Masayoshi Kazato og Turu Ota. Ifølge den verdensberømte sushikokken Kazato San, har nivået vært imponerende høyt i den norske delfinalen.

- På en skala fra 1-5, gir jeg nivået i den norske delfialen en 5-er. Her var det også to deltakere som benyttet hvalkjøtt. Slikt imponerer meg, sier den japanske sushimesteren.

Mer fra Dagsavisen