Stavangerkokk Christopher Davidsen trakk i dag det lengste strået i landets gjeveste kokkekonkurranse, «Årets kokk».
Han er dermed Norges neste representant i verdens største kokkekonkurranse, Bocuse dOr, som arrangeres i Lyon i 2017.
Menyen besto blant annet av helstekt and og norsk laks.
– Jeg er utrolig stolt over å vinne en slik konkurranse, med så mange dyktige og dedikerte kokker, sier en ydmyk og sliten Davidsen etter at konkurransen er avsluttet.
Til daglig bor og jobber Christopher i Trondheim. Han retter allerede nå knivene mot Lyon.
Gode tradisjoner
Norge har gode tradisjoner i det kjente mat-mesterskapet. I 2015 gikk Ørjan Johannessen helt til topps. Han er ikke den eneste. Listen over norske kokker som har kokt seg til toppen er større enn det.
- Bent Stiansen, seier i 1993
- Terje Ness, seier i 1999
- Charles Tjessem, seier i 2003
- Ørjan Johannessen, seier i 2015.
Norge har totalt tatt fem gull i konkurransen, men har også to sølvmedaljer og to bronsemedaljer i det svært populære mesterskapet.