– Andre må ta scoringsansvar nå

Med toppscorer Steffen Klemetsen Jakobsen i Vidar, og spissmakker Sindre Beer Dunseth ute med bruddskade, er VBK avhengig av andre målkilder. Joakim Berg Holter er blant dem.

Da laget kriget seg til ett poeng lørdag mot Fana scoret den høyreiste midtbanemannen med fortid i Randaberg nok en gang. Nå står han med fem mål på åtte seriekamper etter overgangen til VBK.

– Selvsagt prøver jeg å bidra med scoringer. Med toppscoreren borte må andre ta det ansvaret, sier Berg Holter til RA.

Foruten ham er det nå først og fremst veteraner Espen Håland og Morten Vadla som må gå foran om laget om VBK skal forbli på øvre halvdel. Og det er målet.

– Vi ligger der nå og der bør vi klare å holde oss, mener Berg Holter.

Greit med poengdeling

Spilleren som har scoret hyppig for RIL i mange år var meget godt i de snaue 80 minuttene han holdt før han gikk tom lørdag. Poengdeling syntes han var greit nok.

– Fana var favoritter på forhånd og dette var OK etter spill og sjanser. Vi er fornøyde med ett poeng her, mener han.

Trener Richard Enge støttet det.

– Dette kunne gått begge veier. Vi skapte likevel nok til å vinne, men det var et godt lag vi møtte. For øvrig var det en god kamp, sier den gamle målmaskinen.

Spesielt i perioden fra 70 til 85 minutter trykket VBK voldsomt på for et vinnermål. Laget brukte fysikken og spisskompetansen sin, men fikk ikke uttelling. Mot slutten var det Fana som var farligst.

– Vi var veldig gode i den perioden, så dabbet det av, medgir Joakim Berg Holter.

Berg Holter er for øvrig gjenstand for en av de merkeligste overgangssagaene i lokalfotballen denne sesongen.

Overgangssaga

Egentlig hadde han bestemt seg for å ta steget opp fra 4. divisjon og signerte for Vidar. Han spilte flere av treningskampene.

– Men så kom Makhtar Thioune inn og jeg skjønte hvor landet lå, sier han.

Berg Holter signerte så det første av overgangspapirene for en retur til RIL, men overgangen ble aldri komplettert med den siste signaturen.

– Da kom VBK på banen og jeg har flere kompiser her. Så da ble det slik i år, forteller han.

Brodd slo tabelljumboen

I den andre kampen i 3. divisjon avdeling fire med lokale lag lørdag vant Brodd 3–0 hjemme mot tabelljumbo Varegg. Toppscorer Sindre Haarberg (2) og den polske nykommeren Adam Mikolaj Golunski scoret målene. Dette var Golunskis første mål for klubben.

Erkerivalene Brodd og VBK ligger nå på henholdsvis sjette og sjuendeplass på tabellen. Begge lag har 24 poeng.