Nyheter

4500 nye studenter klare for Fadderuken

60 arrangementer på én uke. Slik blir årets Fadderuke ved Universitetet i Stavanger.

Mandag 13. juli tar Universitetet i Stavanger imot sine ferske studenter til det nye skoleåret med den årlige festivalen «Fadderuken».

En uke med formål om å hjelpe de nye studentene med å sette seg inn i studentmiljøet og byen, som også er fylt opp med over 60 arrangementer – rundt 20 flere enn i fjor.

– Fadderukeprogrammet er spektakulært. Det er noe for alle og enhver, alt fra sportslige arrangementer som boblefotball, konsert med D.D.E og temafester, sier Cathrine Johanne Sønvisen, leder av Studentorganisasjonen ved universitetet, og legger til:

– Her blir det liv!

Årets program

Fadderuken strekker seg fra første undervisningsdag mandag 13. juli til søndagen, og starter med et forsøk på å komme i Guinness rekordbok for verdens lengste frokostbord på mandag morgen. Videre vil det være helikopterturer over Stavanger, boblefotball, bål ved Tre Sverd, konserter fra Mads Hansen og D.D.E og fyrverkeri, og det er bare på mandagen.

Resten av uken inkluderer bowling, togaparty, flere konserter, filmkveld, treningsbegivenheter i sportssenteret, alkoholfrie aktiviteter, tur til Preikestolen og mye mer. Likt for de fleste dagene er at det ender med nachspiel på byen.

– Jeg tror at frokostbordet kommer til å bli en suksess med 5000 inviterte studenter og et 550 meter langt bord. I tillegg tror jeg Toga Party og Pub Crawl kommer til å bli utsolgt, sier Sønvisen, som selv gleder seg mest til den første dagen.

LES OGSÅ: 15 prosent får hybeltilbud av studentsamskipnaden

Økte med 700.000 kroner

Faddersjef Kim Roger Andersen sier de har økt budsjettet til Fadderuken med 700.000 kroner fra i fjor, som har blitt investert i festivalen.

– Jeg håper at vi slår rekordene fra tidligere år. Svaret er ja, det blir den største fadderuken. Og noe som føres inn i historiebøkene, sier han.

– Fadderuken er viktig

UiS har tilbudt 4554 studieplasser i sitt hovedopptak i år. Omtrent 4500 nye studenter skal velkomnes og tas vare på av rundt 1000 faddere. 
En stor oppgave, men en viktig én.

– Fadderuken er viktig for å kunne få en sosial og trygg start. Det er nøkkelen til et flott akademisk semester, sier Andersen.

Sønvisen har gode minner av festivalen. – Da jeg først begynte på UiS i 2015 var det veldig viktig for meg hvor jeg ble kjent med mange fra mitt eget studie og andre studier. Det bidro til at jeg fikk noen å studere med, sitte med i forelesningssalen, og ikke minst, bli med i engasjertmiljøet.

LES OGSÅ: Dette studiet er mest populært

UiS-rektor Marit Boyesen er også enig.

– Fadderuken er grunnleggende viktig for studentenes møte med både universitetet og Stavanger som studentby. Det som er viktig i forhold til oppstart av studier er kanskje det å ta fatt på det faglige, men skal du lykkes og trives så er det sosiale fellesskapet veldig viktig, sier hun.

Mer fra Dagsavisen