Nyheter

3042 nye bussavganger i uken

Fra 12. oktober bedres busstilbudet med over 3000 nye avganger.

Fylkestinget vedtok i vår mange nye bussavganger på hele Nord-Jæren, og fra mandag neste uke øker tilbudet med 3042 nye avganger.

–  Ruteøkningen er blitt gjort mulig etter at Venstre i regjering i fjor høst fikk gjennomslag å gi 85 millioner kroner årlig til flere bussavganger i vår region. Nå skal 60 av disse millionene brukes til å økt antall avganger, mens noe av midlene spares for å brukes til elektrifisering og bussveien, sier Kjartan Alexander Lunde, leder av Rogaland Venstre, til RA.

Disse midlene kommer i tillegg til de 50 millioner kroner årlig til billigere månedskort og dagspass som kommer 1. november.

LES OGSÅ: Kan bli aktuelt med innstramminger på sykehjem

I Stavanger er dette de viktigste økningene:

- Rute 13 mellom sentrum og Godalen forbi Hillevågsvannet får dobbelt så mange avganger i rushtid på morgen og ettermiddag. Dermed blir det fire avganger i timen i rushtid. Totalt får Godalen og Storhaug 215 nye avganger i uken å boltre seg i.
- Rute 14 mellom sentrum og Stokka via Eiganes får hele 260 nye avganger per uke. Antall avganger per time dobles gjennom dagen, noe som betyr fire avganger i timen helt til klokken 19.30.
- Flere avganger vil gå som normalt under skolenes ferier på rute 4. Samtidig legges til det til en ekstra avgang på rute X39 mellom Godeset og Stavanger via SUS.
- Rutene 8 og X71, som begge går gjennom Tasta og næringsområdet i Dusavik, får til sammen 285 flere avganger i uken. Rute 8 får 32 nye avganger hver hverdag mellom Stavanger sentrum og Randaberg videregående skole. Rute X71 mellom Forus og Grødem får halvtimesfrekvens i perioden den kjører på morgenen og ettermiddagen.

LES OGSÅ: Stor interesse for å være statist i katastrofefilm

I Randaberg er dette de viktigste oppgraderingene:

- Randaberg får til sammen 210 flere avganger per uke. Rute X76 mellom Forus og Randaberg får halvtimesfrekvens i perioden den kjører på morgenen og ettermiddagen. Rute 15 mellom Stavanger, Randaberg og Mekjarvik får 17 nye avganger.
- I tillegg går jo rute 8 og X71 også til Randaberg og får 285 flere avganger i uken.

LES OGSÅ: Buss for tog i høstferien. 

I Sandnes er dette de viktigste oppgraderingene:

- Både rute 24 til Ganddal, rute 26 til Åsveien, rute 27 til Bogafjell og rute 28 til Skaarlia vil nå starte tidligere både lørdag og søndag. I tillegg blir det en dobling i hyppigheten på avgangene på hverdager på sistnevnte rute. Rute 21 til Hommersåk får et bedre tilbud på søndager. Rute 22 til Kverneland får også flere avganger som samtidig korresponderer med Jærbanen.

Mer fra Dagsavisen