17-åringen får skryt av Berntsen

Sebastian Sørlie Henriksen (17) spilte hele kampen da Viking slo Chayka 5-3. Dette sier den lange midtstopperen om egne prestasjoner.

Viking dominerte store deler av kampen mot laget fra russisk nivå to. For den unge midtstopperen var det en todelt kamp. Første halvdel spilte han sammen med Viljar Vevatne. I andre omgang spilte han med Runar Hove.

– Det var litt fram og tilbake. Vi mistet mye ball, men det er utrolig godt å snu når vi lå under til pause, sier Sørlie Henriksen til RA.

Selv sto han som et fjell mot russerne. Han forhindret mye i luften med sine 193 centimeter.

– Med egne prestasjoner er jeg fornøyd. Jeg vant en del dueller, og det er kjekt.

På offensive dødballer ble han flyttet fram. Andre omgang var kun tre minutter gammel når hans midtstopperkollega, Runar Hove, utlignet for Viking.

– Jeg trives framover, og vil jo score mål, sier Sørlie Henriksen.

Midtstopperen har en kontrakt med Viking som strekker seg ut 2020-sesongen.

– Jeg må bare stå på, og gjøre mitt beste på trening, sier 17-åringen om framtiden.

Skryt fra sjefen

Bjarne Berntsen hadde skryt å komme med om sin unge elev. Viking-treneren peker også på at det er mange unge spillere i Viking.

– Sebastian klarer seg bra. Han er tøff i duellene, og står opp. Han er en av flere spennende unggutter vi har som viser at han holder nivået, sier Berntsen.

Treningskamp, fotball.
Viking-Chayka 5-3 (0-1)
La Quinta Football Pitch, 200 tilskuere.
Mål: 1. omgang: 0-1 (45 min.) Selvmål.
2. omgang: 1-1 (48 min.) Runar Hove, 2-1 (49 min.) Fredrik Torsteinbø, 3-1 (55 min.) Torsteinbø, 3-2 (67 min.) Vladislav Kulik, 3-3 (70 min.) Igor Bezdenezhnykh (straffe), 4-3 (83 min.) Even Østensen, 5-3 (90 min.) Tommy Høiland.

Rødt kort: Igor Bezdenezhnykh, Chayka