Stavanger Oilers

Tidligere Oilers-profil Nolan Zajac er ledig på markedet

Backen er ferdig i den svenske klubben Timrå.

Stavanger — Tirsdag ble det klart at den backen Nolan Zajac er ferdig i Timrå. Canadieren har spilt to sesonger i den svenske toppligaen etter han forlot Oilers våren 2020.

Zajac ble Oilers’ beste poengplukker i 2019-20-sesongen. Da noterte canadieren seg for 58 målpoeng, og satte samtidig klubbrekordene for antall assists og poeng for en back i løpet av én sesong. På én sesong i DNB Arena sikret han totalt seks rekorder i klubben, samtidig var laget sterkt og tok ny poengrekord i Fjordkraft-ligaen.

Etter sesongen i Oilers, som ble avbrutt av koronapandemien slik at sluttspillet aldri gikk i gang, dro han til den svenske klubben Oskarshamn. Etter én sesong der var Timrå neste stopp.

Nå som 29-åringen er ledig på markedet tror likevel ikke Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson at Zajac er klar for en retur til Stavanger.

– Jeg har kontakt med agenten hans, og han er ikke aktuell for Oilers for tiden. Hvis jeg forstår det riktig har han ambisjoner om å spille på et høyest mulig nivå, sier Higson til RA.

Zajac har ikke gjort seg bort på noen som helst måte i SHL. I Oskarshamn gjorde han 28 målpoeng på 47 kamper, mens det i Timrå ble 15 poeng på 52 kamper. Klubben fra Midt-Sverige endte med sisteplass i den svenske toppligaen og rykker dermed ned til HockeyAllsvenskan.

Mer fra Dagsavisen