Nyheter

God stemning på Solamessen: – Veldig kjekt å være med

Den første helga i november besøker flere tusen Solamessen i Åsenhallen.

Solamessen er Rogalands største messe for salg av egenproduserte varer og arrangeres den første fredagen og lørdagen i november hvert år. Messen har godt fotfeste i Rogaland og har før Sola Håndball overtok blitt arrangert av PWC i mangfoldige år.

– I løpet av fredag og lørdag har vi mellom 6–8000 besøkende på messen. Solamessen er svært populær, det er mange som har den lagt fast inn i kalenderen. Med nye utstillere, og nye produkter som kommer til treffer vi også yngre publikummere enn tidligere, sier Siri Forgaard til RA.

Hun er salgs og markedssjef i Sola håndballklubb, og har vært prosjektleder for messen i tre år. I år deler hun ansvaret med Sara Vik.

RA tok turen innom den populære messen lørdag morgen. Allerede før dørene åpnet begynte det å fylle seg opp med biler på parkeringsplassen utenfor Åsenhallen.

Det er ventet flere tusen innom Solamessen i år.

– En god anledning til å vise seg fram

Det er mange utstillere som viser fram veldig mye forskjellig hjemmelaget. En av dem er Elin Bergstrøm som stiller ut flotte malerier.

– Jeg har egentlig malt og tegnet helt siden skolen, også er det noe jeg bare har fortsatt med. Nå har jeg litt mer tro på meg selv og tør derfor å vise fram det jeg har laget, sånn som her i dag, sier Bergstrøm til RA.

Elin Bergstrøm stiller ut og selger malerier.

I år er det andre gang hun stiller ut på Solamessen.

– Aller første gang jeg stilte ut noen gang var på Solamessen i fjor. Det var skikkelig nervepirrende, men det handler om å gå ut av komfortsonen og ha tro på seg selv, sier hun.

Hun sier det er veldig kjekt å være med på Solamessen, og påpeker spesielt at det er så mange forskjellige besøkende innom.

– Det er en veldig god anledning til å vise fram det som du gjerne er stolt av, sier hun.

Bergstrøm synes det er kjekt at såpass mange tar turen innom messen.

– Jeg kjenner jo selv til Solamessen i Åsenhallen fra jeg var liten. Jeg tror messen er såpass populær fordi her har alle mulighet til å vise fram alt mulig.

Mange unike gjenstander er til salgs på Solamessen.

Tradisjon

Kathrine Arnøy Henriksen

Kathrine Arnøy Henriksen selger smykker, øredobber og nøkkelringer som hun har laget selv.

– Det er kanongøy å være med på Solamessen. Det er fjerde året jeg er med, sier hun til RA.

– Så det er en liten tradisjon å være med her?

– Ja, Solamessen og pepperkaker har blitt en tradisjon, sier hun og ler.

Hun er godt fornøyd med oppmøte av besøkende, og tror det har stor sammenheng med at man finner så mange unike og hjemmelagde ting i Åsenhallen.

Kathrine Arnøy Henriksen har laget øredobber hun selger på Solamessen.


300 stands

Prosjektleder Siri Forgaard forteller at det i år er i overkant av 130 utstiller, med til sammen i overkant av 300 stands. I tillegg til alle disse, er det opp mot 100 frivillige og en del fra kommunen og klubben som er involvert for å få messen til å gå rundt.

Iris Holen og Jeanett Kokes synes alltid det er kjekt å være på Solamessen.

– For oss i Sola er dette en av de kjekkeste og travleste helgene i året. Det å få lov å arrangere en messe med så mange flotte utstillere, som er kreative og utrolig dyktige på det de gjør, gjør at dette er en helg vi gleder oss til. I tillegg er det jo voldsomt kjekt å ha så mange besøkende hos oss i Åsenhallen, flere kommer igjen år etter år og det er utrolig god summelyd i begge hallene fra vi åpner til det stenger, sier Forgaard.

Sola Håndballklubb tok over messen i 2016, og har arrangert den i alle år siden utenom i 2020 på grunn av pandemien.

Solamessen ble startet i 1976 av Petroleum Wifes Club (PWC).

– PWC ble etablert i Stavanger i 1970, av kvinner som var kommet til Norge i forbindelse med at deres menn jobbet i oljen. Foreningen forsøkte også å stimulere til kulturell og sosial integrering mellom tilflytterne og den norske befolkningen. Den ble raskt kjent i lokalmiljøet. Årlige PWC messen var en viktig og sosial begivenhet både for medlemmene og lokalsamfunnet. Disse arrangementene synliggjorde foreningen og var viktige møteplasser mellom norsk og utenlandsk kultur, forteller Forgaard.



Mer fra Dagsavisen