Lisebergs nye versting-attraksjon Loke, er en av de råeste og heftigste nyhetene i Skandinavia i år. ILLUSTRASJON: LISEBERG

Gode fornøyelser

Animasjonsfilmstudio i Dyreparken, setermoro i Kongeparken og en ny Kongsgård i Hunderfossen, er noen av årets nyheter i de norske fornøyelsesparkene. Men verstingattraksjonen må du reise til Sverige for å oppleve!

Hakkebakkeskogen har vært et viktig satsingsområde for Dyreparken i Kristiansand de siste årene. I år utvider de med et 1000 kvadratmeter stort Filmstudio, der Klatremus inviterer besøkende på omvisning, for å vise hvordan en animasjonsfilm som kinosuksessen «Hakkebakkeskogen» blir til, med modeller, dukker, kulisser og rekvisitter. I tillegg blir klatreløypa Jungelstien blir utvidet med et sjimpansen Julius-tema, og badelandet ved siden av parken får et helt nytt strandområde, med flytende ferskvannsbasseng og lekeplass. Attraksjonene åpner i løpet av juni.

Gøy på sætra

Kongeparken i Rogalands største nysatsing er Sætra, et nytt temaområde spesielt tilrettelagt for småbarnsfamilier. Den ene delen av området blir tilrettelagt for vannlek, med frådende geysirer, sprutende grantrær og viltre bekker. I en andre enden blir det morsomme aktiviteter i sanden, gravemaskiner og hindre. Her åpnes også Norges største pannekakehus. Satsingen har en prislapp på 15 millioner kroner.

I Hunderfossen Familiepark kommer det en splitter ny kongsgård i gudbrandsdalstil, som skal erstatte det gamle amfiet. Der blir det satt opp en helt nyskrevet eventyrmusikal som er spesialskrevet for den nye scenen. I tillegg blir det «Trollnatt» 16 kvelder i juli, som vil by på en helt ny oppsetning som er en kombinasjon av teater, dans og musikkinnslag. Premieren på Trollnatt er 15. juli.

Elektriske go carts

I tillegg bygges det en ny gokartbane med elektriske gokarter, som kan kjøres av både barn og voksne. I energisenteret tas VR-teknologi i bruk for å underholde besøkende. Høydeparken skal også bygges ut, med tolv nye utfordringer i eventyrstil.

Tusenfryd og Bø Sommarland har ingen spesielle nyheter på menyen i år.

Loke på Liseberg

Årets kanskje heftigste skandinaviske fornøyelsesnyhet må du til Sverige for å prøvekjøre. «Loke» blir ifølge ryktene en av de største, dyreste og mest spektakulære attraksjonene som parken har bygd. Det er pendelattraksjon, der du sitter på en snurrende tallerken som svinges 42 meter opp i luften, i opptil 100 kilometer i timen. Så her får du garantert skikkelig magesug! Attraksjonen har en høydegrense på 130 cm