Kjelsås-spiller Simen Stamsø Møller må stå over seriestarten til Kjelsås. FOTO: ESPEN H. RUSDAL

Tror KFUM kan bli topplag

Kjelsås-spiller og TV 2-profil Simen Stamsø Møller tror KFUM er i eliteserien i løpet av to, tre år.

 

GREFSEN STADION (Dagsavisen): – De har et så bra mannskap at det absolutt kan bli en realitet. Flere av spillerne holder allerede eliteserienivå. Når Mjøndalen klarte det, når Jerv nesten klarte det, så ser jeg ingen grunn til at ikke KFUM skal klare det, sier Simen Stamsø Møller til Dagsavisen.

Vårt utgangspunkt var spørsmålet:

Hvilken Oslo-klubb tror du er nærmest Vålerenga om hegemoniet her i byen om ti år?

– Jeg tror VIF og KFUM møtes til seriekamp i løpet av to, tre år. I hvilken divisjon, gjenstår å se, smiler «Trikke-seriens» største profil.

– Tror du VIF kan rykke ned?

– Slik jeg ser det, får ikke Vålerenga det helt til. Flere av de beste i Osloregionen burde jo allerede vært i byens eneste toppdivisjonslag. Men, det er altfor tidlig å snakke om nedrykk. Men, jeg tror at KFUM er en klubb som kan komme seg opp. Bare se på en spiller som Stian Sortevik. Han har tidligere spilt i Stabæk, og kunne utmerket godt spilt i eliteserien i dag. Han er rett og slett en usedvanlig god fotballspiller.

Se snakkis: Refser toppklubbene

Se video: Derfor sier Rekdal nei til media

Sterke signeringer

– Flere?

– De har Dennis Obeng, som er kjapp, teknisk og målfarlig. De har Stian Pettersen, som kom fra oss (Kjelsås) før denne sesongen. De har også fått gode signeringer i keeper Lars Hirschfeld, Jørgen Hammer, og ikke minst Robin Rasch.

Da Dagsavisen for en uke siden spurte ledelsen i KFUM om de har tenkt tanken om opprykk, var det enstemmig nei i alles munn. Dette er første gang laget er i 1. divisjon, og målet er å etablere seg på det nivået. Søndag spiller de tidenes første hjemmekamp i 1. divisjon mot Åsane på KFUM Arena.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Blir i Kjelsås

– Noe sier meg at ting gjøres rett i klubben. Jeg mener, til tross for at de per i dag mangler supportere, at klubben har forutsetninger for å klare og spille seg opp. De har spillere, ledere, støtteapparat og kontinuitet.

– Hva med deg selv, du har spilt under Per-Mathias Høgmo i Tromsø, og har kanskje eliteserienivået inne selv?

– Det var artig å oppleve den tiden i TIL. Men jeg er 28 år, elsker å spille for klubben min, Kjelsås. Så har jeg en fantastisk jobb i TV2. Jeg er akkurat der jeg ønsker å være, sier Simen Stamsø Møller.

Som har en strekksskade bak i låret, og er ute av spill i to, tre uker.

 

Tabelltips


2. divisjon
Her er Dagsavisens tips for sesongen 2016 i «Trikkeserien», 2. divisjon, avdeling 1:

1) TROMSDALEN: Har styrket stallen, og vil revansjere 2. plassen sist sesong, da KFUM snøyt dem for opprykk.

2) ALTA: «Heislaget» kniver med TUIL om opprykk. Blir meget vanskelige hjemme i Finnmarkshallen.

3) GRORUD: Hang lenge med helt i toppen forrige sesong. Gode enkeltspillere. Får de orden defensivt, og blir mer stabile, kan de havne høyere.

4) FINNSNES: Ble nummer fire forrige sesong. God trener i Bjørn Johansen. God støtte i nærmiljlet. Sterke hjemme.

5) KJELSÅS: Var også lenge med i toppen forrige sesong, men kollapset totalt mot slutten. Vil savne Stian Pettersen som gikk til KFUM. Avdelingens store profil, Simen Stamsø Møller, kombinerer fotballspill med kommentatorjobb i TV2, og antas å spille 2/3 av kampene.

6) FOLLO: Mye har gått galt for klubben de siste sesongene, mistet mange spillere, men besitter nok kapasitet til å havne på øvre halvdel.

7) ULLERN: Tror laget fra Oslo vest klarer den viktige 7. plassen. Jobbes langsiktig og godt, med trener Ole Johan Aas i spissen. Entusiastisk spillergruppe.

8) SKEID: Den tradisjonsrike klubben har avlet toppspillere på løpende bånd. Men, de har forsvunnet èn etter èn. Høyt toppnivå, men preges av stor ustabilitet. Er de godt nok trent denne sesongen?

9) TROMSØ 2: Uforutsigbart med klubbers andrelag, men bør hevde seg såpass på dette nivået. Klubben vil nok gjøre mye for å beholde 2. laget på dette nivået, men konkurransen er tøff i denne avdelingen.

10) STABÆK 2: Det samme gjelder Stabæks andrelag, som i perioder rundspilte motstanderne sist sesong.

11) HARSTAD: Var ustabile og tidvis svake i fjor. Lite tyder på at de vil heve seg særlig denne sesongen.

12) SENJA: Slet sist sesong, vil slite nå. Tok flere poeng borte enn hjemme.

13) OPPSAL: Slet seg til opprykk sist sesong (ett poeng foran Kråkerøy). Har god junioravdeling, det jobbes langsiktig. Men får nok problemer på dette nivået.Det er stor forskjell mellom 2. og 3. divisjon.

14) MO: Vant 3. divisjon med hele 12 poeng (foran Bodø/Glimt2) sist sesong, men helt annet nivå her. Trener Thor-Andre Olsen og klubben med god støtte i Mo i Rana.