VIF-talentet scoret, men serielederen ble for sterk

(Vålerenga – Bodø/Glimt 1-3). Vålerenga kjempet tappert, men til slutt ble overmakten for stor. Jones El-Abdellaoui fikk sitt første VIF-mål, men gulljagende Glimt ordnet tomålsseier på Intility.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Dermed blir VIF stående på ti poeng, 18 bak et suverent Glimt-lag på toppen av Eliteserien. To mål av Faris Pemi og ett av Amahl Pellegrino ble beholdningen for gjestene i solskinnet på Valle søndag.

Innbytter Jones El-Abdellaoui satte inn sin første eliteseriescoring på overtid, og ordnet med det hjemmelagets trøstemål.

– Vi var for feige i 1. omgang. Det overrasket meg at vi ikke hadde mer ball da. I 2. omgang var vi bedre, da hadde vi mer ball enn Glimt. Det er mer sånn vi må spille, skal vi ha en sjanse til å slå Norges beste lag, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Vi hadde omtrent like mange sjanser, men Glimt scoret tre mot vårt ene. Det er kvalitetsforskjell, selvfølgelig. Når man ser den bredden de har, er det kanskje bare Molde som kan matche det, legger han til.

Les alt om Vålerenga her!

Mye ball for Glimt

Vålerenga hadde en frisk start på eget gress. Henrik Bjørdal slo inn til Seedy Jatta allerede etter to minutters spill, men VIF-spissens heading ble for løs og gikk enkelt inn til Nikita Haikin i Glimt-buret.

Bortelaget hadde ballen mye, men skapte ikke noe særlig før etter et knapt kvarter, da Albert Grønbæk skjøt like utenfor fra god posisjon.

Mohamed Ofkir utfordret inn mot mål kort tid etter, men skuddet hans ble blokkert av Glimt-back Brice Wembangomo.

Så bommet gjestenes Albert Grønbæk på en gigantisk sjanse. Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng tapte en duell mot Glimt-spiss Pemi, og Grønbæk kunne enkelt bredside ballen inn i åpent mål, men skjøt svakt over. VIF ville ha frispark i situasjonen med Sjøeng, så muligens ville VAR ha sett på det, men det var ikke nødvendig da Grønbæk misset.

Petter Strand skjøt utenfor etter pasning fra Daniel Håkans kort tid etter, men VIFs største mulighet i første omgang kom da Håkans ble spilt helt fri alene mot keeper. Dessverre for vertene satte finnen ballen rett på Glimt-keeper Haikin.

VIF-redusering på tampen

Så kom scoringen fra Glimt. Brice Wembangomo slo inn fra høyre, VIF-back Vegar Eggen Hedenstad nølte inne i boksen, og Amahl Pellegrino snappet ballen og la tilbake til Pemi. Sistnevnte plasserte enkelt inn 1-0.

Henrik Bjørdal fikk en god mulighet til å utligne rett før hvilen, men headet ballen utenfor etter et godt innlegg fra Odin Thiago Holm.

Vålerenga fikk en verst tenkelig start på 2. omgang. Grønbæk spilte gjennom Pellegrino, som enkelt plasserte inn 2-0 for gjestene. VIF-kaptein Stefan Strandberg ble fanget på halvdistanse i situasjonen.

Og verre skulle det bli for vertene. Etter 67 minutter satte Pemi inn sitt andre for dagen. Strandberg ble parkert av Adam Sørensen, som fosset inn i boksen og la tilbake til Pemi, som dunket ballen inn i nettaket.

Etter dette så Glimt ut til å ta foten litt av gassen, og VIF kom mer med med flere farligheter. Men vertene fikk ikke utnyttet det før i sluttminuttene. Stortalentet Jones El-Abdellaoui fikk sjansen ute til høyre, og etter litt fram og tilbake plasserte han inn reduseringen. Det ble også sluttresultatet på Valle. El-Abdellaoui kunne faktisk hatt to mål denne kvelden, ettersom han kort tid før 1-3-målet headet i stolpen for vertene.

VIF gjester Sotra i cupen onsdag. Deretter gjester Strømsgodset Intility Arena i serien søndag om en uke.

Jones El-Abdellaoui i aksjon for Vålerenga mot Malmö FF i Marbella.

---

Fotball, Eliteserien menn

Vålerenga – Bodø/Glimt 1-3 (0-1)

Intility Arena, 12.018 tilskuere

Mål: 0-1 Faris Pemi (31), 0-2 Amahl Pellegrino (48), 0-3 Pemi (67), 1-3 Jones El-Abdellaoui (90)

Gult kort: Fredrik Oldrup Jensen, Vålerenga. Faris Pemi og Hugo Vetlesen, Bodø/Glimt

Dommer: Tore Hansen, Feda IL

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Vegar Eggen Hedenstad, Fredrik Oldrup Jensen, Stefan Strandberg, Simen Juklerød – Petter Strand, Odin Thiago Holm (Leonard Zuta fra 55.), Henrik Bjørdal – Daniel Håkans (Filip Thorvaldsen fra 76.), Seedy Jatta (Jones El-Abdellaoui fra 76.), Mohamed Ofkir (Jacob Dicko Eng fra 68.)