Fotball

VIF-spilleren kobles til nye klubber: – Han er fortsatt vår

Vålerengas Amor Layouni kobles til klubber i Sverige og Australia. Foreløpig er det ingen avklaring rundt 30-åringens framtid.

Etter kaoset i vinter forlot kantspilleren VIF til fordel for et låneopphold hos Western Sydney Wanderers i Australia. 30. juni utløper avtalen, og «Down Under» har medier koblet Layouni til blant andre Melbourne City, eventuelt også å bli hos Wanderers. Svenske Fotbollskanalen koblet ham nylig til Häcken i Allsvenskan.

– Det er ingen avklaring rundt Layouni. Men han er jo fortsatt vår spiller når låneavtalen går ut. Så da får vi se, sier Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

– Er det dialog med andre klubber?

– Jeg snakker med agenten hans nå. Men vi holder det mellom oss. Dialogen er god, svarer Jonsson.

Layouni-agent Michael Källbäck sier til Fotbollskanalen at han ser det som «høyst umulig» at Layouni kan spille i Vålerenga igjen, så lenge Dag-Eilev Fagermo er trener der.

– Det får vi se på. Han er vår spiller fra 1. juli, sier Joacim Jonsson til agentens uttalelse.

Layouni har bidratt med fire mål og tre målgivende på ti A-League-kamper hos Wanderers, ifølge ESPNs statistikkbase.

PS! Den norske Chelsea U21-spilleren Bryan Fiabema (20), som har en fortid i Tromsø og Rosenborg, var innom Vålerenga-trening før cupkampen mot Lyn. Ifølge VIF dreier det seg kun om at han holder seg i form etter sesongslutt i England.

Bryan Fiabema på Vålerenga-trening onsdag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: