3. divisjon: Frigg reiste seg, Lokomotivet med full stans

Frigg slo tilbake, Skeid-rekruttene og Oppsal tapte tredje kamp på rad og Lokomotiv Oslo møtte veggen.

Her er sammendraget av helgens 3. divisjonsrunde for Oslo-lagene. Runden ble avslyttet mandag.

Avdeling 1

FRIGG – SKEDSMO 2–1 (0-0): Etter tapet i LSK-hallen sist var det et samlet Frigglag som vant fortjent over Skedsmo på Tørteberg lørdag. Etter en målløs første omgang, avgjorde Frigg oppgjøret etter hvilen. Ulrik Ferrer satte 1–0 fire minutter etter pause før Ebrima Sawaneh doblet ledelsen midt i omgangen. Reduseringen ved Henry Mensah kom bare fire minutter senere og skapte selvsagt et visst trykk i sluttminuttene. Men fortjent seier til Frigg som har seks poeng etter tre kamper.

FANA – LOKOMOTIV OSLO 6–1 (4-0): Hva skjedde her? Av de mange Oslo-lagene som var i Bergen denne helgen fikk Lokomotivet en verste opplevelsen. Det første baklengsmålet kom i første spilleminutt på Nesttun kunstgress. Når det sto 4–0 etter 21 minutter skjønner man at her var det et rent sammenbrudd fra Lokos side. Etter at Fanas tre tomålsscorere hadde gitt seg fikk bortelaget inn en redusering på straffespark ved Olai Bjørdal åtte minutter før slutt.

GRORUD 2. lag – LILLESTRØM 2. lag 1-3 (0-3): Frode Kippes LSK-rekrutter fikk det litt for enkelt på Grorud Arctic Match i det sure og kalde været mandag kveld. Allerede etter sju minutter satte Hans Kristian Jr. Heier in gjestenes første mål. Etter et kvarter var den doblet ved El Schaddai Furaha før Oliver Odde Henriksrud vel i praksis avgjorde kampen tre minutter før pause. Groruds trøstemål kom fire minutter før full tid ved Karim Bata. Dermed blir Grorud-rekruttene stpende med sitt ene poeng. Frode Kippe satt på benken for LSK2, men byttet seg selv ikke innpå.

ULLERN 2. lag – STABÆK 2. lag 1-0 (0-0): Thomas Støfring ble matchvinner for hjemmelaget i den jevne kampen på Ullern kunstgress mandag kveld. Det var Ullerns første poeng denne sesongen.

Øvrige resultater: Gjelleråsen – Skjetten 2-2, Lysekloster – Gneist 4-0, Sandviken – Os 3–2.

Tabelltoppen: Lysekloster 9, Sandviken 6, Fana 6, Lillestrøm 2 lag 6, Skedsmo 6, Stabæk 2. lag 6, Frigg 6.

Avdeling 6

TROMSØ 2. lag – NORDSTRAND 0–0. Det ble målløst på Romssa Arena lørdag. Dermed spilte Nordstrand sin andre uavgjorte kamp så langt i sesongen.

OPPSAL – SKJERVØY 1–2 (0-0): Heller ikke i tredje forsøk skulle det lykkes for Oppsal som står uten poeng så langt. Etter en målløs første omgang foran 150 tilskuere på Trasop lørdag tok Oppsal ledelsen rett etter hvilen ved Matheo Minh-Khang Hoang. Men bare to minutter senere kom utligningen ved bortelagets Eivind Pedersen. Seiersmålet kom ved Ørjan Isaksen Skallebø drøyt ti minutter før slutt. Skjervøy er dermed uten poengtap og topper tabellen.

MJØLNER – KFUM 2. lag 2–1 (1-0). Sesongens første Kåffa2-tap kom på Narvik stadion lørdag ettermiddag. Nikita Kalinins sendte hjemmelaget i ledelsen sju minutter før pause. Ola Nessheim utlignet etter en times spill. 20 minutter før slutt oppsto det en situasjon som gjorde at dommeren delte ut to røde kort, et til hvert lag. Hjemmelagets Bradley Kouadio og Kåffas Morten Vang måtte begge gå i dusjen. Seiersmålet til Mjølner kom fem minutter før slutt ved Deivids Titovs.

SKEID 2. lag – FOLLO 1–2 (1-1). Follo tok sin tredje strake seier på Nordre Åsen søndag, mens Skeids rekrutter fortsatt står uten poeng. Markus Solvang Ottesen sendte Follo foran etter åtte minutter før Habib Geir Diallo utlignet etter 26. Seiersmålet kom etter en drøy times spill ved Øyvind Risthaug. Skeid startet med tre potensielle A-lagsspillere i keeper Lars Martin Kvarekvål, stopper Hayder Altai og Torje Naustdal som har sonet sitt røde kort i åpningskampen i OBOS-ligaen.

Øvrige resultater: Skånland – Hammerfest 6-0, Asker – Fløya 0–1. Spilles mandag: Sarpsborg 08 2. lag – Lørenskog.

Tabelltoppen: Skjervøy 9, Follo 9, Fløya 7.