Trikkeligaen

Kvalik-alvor for Skeid og Arendal: – Vi har vunnet mange kamper. Det har ikke Skeid

Roger Risholts Arendal tar med seg mye selvtillit inn i kvalikspillet til neste års 1. divisjon. Men Gard Holme og Skeid frykter ikke sørlendingene.

Arendal imponerte da Ull/Kisa ble slått 3–1 sammenlagt i kampen om å få møte Skeid til opprykksfinale. Vinneren av Skeid og Arendal over to kamper spiller i 1. divisjon i 2023. Første match går på Nordre Åsen onsdag, returoppgjøret i Arendal går lørdag. Avspark i begge kampene er klokka 14.00 på grunn av manglende flomlys.

Skeid endte på kvalikplass om nedrykk fra 1. divisjon, mens Arendal mistet den direkte opprykksplassen til Moss fra 2. divisjon, avdeling 1. Dermed må arendalittene gjennom kvalik for å realisere sitt uttalte mål om opprykk til nivå to.

Roger Risholt er Arendals hovedtrener. Han har en lang spillerkarriere bak seg, blant annet i klubber som Start, Fredrikstad, Tromsø, AGF og Sandefjord. 43-åringen, som også har tre A-landskamper på CV-en, håper laget hans kan dra fordel av sin gode sesong i 2. divisjon.

– Vi har vunnet mange kamper i år. Det har ikke Skeid, poengterer han overfor Dagsavisen, og viser til at Skeid har kjempet i bunnstriden, sier han til Dagsavisen.

Roger Risholt, her avbildet etter en kamp i sin aktive karriere, er nå hovedtrener i Arendal.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Uthvilte Skeid-profiler

Risholt, som peker ut Johnny Buduson og David Hickson som profiler å se opp for hos Skeid, peker også på at Arendal har et bedre poengsnitt (2,33) enn det Skeid hadde (2,15) i opprykkssesongen 2021. Han mener det er femti-femti om hvem som går seirende ut av kvalifiseringen.

– Jeg tror det kommer til å bli jevnt. Skeid hadde en tøff vårsesong, men fikk noen gode forsterkninger til høstsesongen. Skeid har vært et godt høstlag, og det er et spillende lag vi møter. Men vi skal være forberedt. Det er veldig gøy å få disse kampene. Det gir oss en ny mulighet for spill i 1. divisjon, etter at vi røk på målstreken mot Moss, sier Arendal-treneren.

Skeid-trener Gard Holme sparte en rekke profiler i siste serierunde mot Stjørdals-Blink (0-1-tap borte) i 1. divisjon, og melder om en skadefri spillergruppe. Dermed skal profiler som Buduson, Hickson, Bendik Rise, Fredrik Berglie og co. ha godt med energi før onsdagens batalje.

– Vi er offensive i hodet og godt forberedt. Vi vet hva vi skal gjøre for å vinne, og har god selvtillit etter høstsesongen, sier Skeid-trener Holme til Dagsavisen.

Han gjorde hele ti endringer i elleveren som startet mot Kongsvinger (4-0-seier) til elleveren mot Blink.

– Det som ofte skjer i en kamp som ikke betyr noe, er at man kan bli litt defensiv. Litt redd for å ødelegge noe, litt redd for skade. Og så ender man opp med en smell eller dårlig prestasjon, forklarer Holme, som legger til at spillerne som var med mot Blink fikk verdifull kamptrening før kvalikkampene.

Ingen «Arendal-spøkelse»

Holme og trenerteamet har brukt mye tid på å analysere sin motstander.

– Arendal er et lag med sterk identitet. Det har et veletablert angrepsspill, og presser ofte høyt. Jeg forventer at de kommer hit og vil være seg selv. De vil nok gå rett i strupen på oss, og prøve å ta tak i kampen. Jeg tror på en åpen og fin match, sier Skeid-treneren.

Da lagene møttes i 2021-sesongen, vant Arendal 2–1 i Oslo. I det omvendte møtet ble det 2–2. Holme er ikke redd for at Arendal har et mentalt overtak i så måte.

– Om noe, er det til vår fordel. Det er «dritlenge» siden den 1-2-kampen, mens i 2-2-kampen på høsten var vi best.

– Hvor stor forskjell skal det være på 1. divisjon og 2. divisjon?

– Det pleier ikke å være så veldig stor forskjell. Det er to klubber som er på omtrent samme nivå. Det er en ordentlig tøff motstander, men vi skal være et bedre lag enn dem, sier Holme.

Han sier det er en liten forskjell på to finalekamper versus én.

– Mot slutten av den første av to kamper gjør du ikke nødvendigvis det samme som du ville gjort hvis det bare var én kamp, poengterer han.

Holme merker at det er en litt spesiell kampuke.

– Ja, man merker jo det. Spesielt på det som skjer rundt klubben. For oss i trenerteamet er det som en vanlig uke, men det er flere i omgivelsene rundt som kommer og spør og graver. Men det er klart, det er to tøffe matcher som betyr veldig mye, sier Skeid-treneren.


Mer fra Dagsavisen