KFUM kontret seg til seier. Nå blir det opprykks-kvalifisering

(Raufoss - KFUM Oslo 0-3). Hørt om kamper der resultatet lyver? Dette var ingen løgn, men når man scorer på sine tre første sjanser blir det ofte full poengpott.

For det var det som skjedde på Nammo stadion denne mandagen der KFUM Oslo tok sin første seier noensinne. Satt på spissen var det Raufoss som spilte og KFUM som scoret. Slik artet denne kampen seg i en time.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det betyr at KFUM styrer inn mot beste kvalifiseringsplass, selv om de i teorien fortsatt kan rykke rett opp. Men da må Stabæk gå på et sammenbrudd.

Isnes: - Heldige ved pause

Denne mandagskvelden var Kåffa uvant effektive, men det er jo en egenskap verdt å ta vare på. Og ga dem en etterlengtet og viktig seier etter fire kamper uten toppgevinst.

- Vi var heldige som ikke lå under ved pause, så fikk vi justert oss i pausen og fikk utnyttet kontringsrommet i en solid annen omgang, sa en glad og lettet KFUM-trener Jørgen Isnes til Discovery.

Når man får tre baklengs på sine tre første sjanser imot, gjør det jo noe med et lag. Raufoss kan verken rykke opp eller ned og kan konsentrere seg om å få kontroll på økonomien og finne ny trener.

Store misbrukte sjanser

Kampen rullet av sted i sju grader og jevnt regn, ikke den mest innbydende kvelden nedenfor Lønnbergbakken.

Raufoss har havnet i et vakuum i den grad det er mulig i denne ligaen. Men bare en seier på de siste seks kampene har brakt laget utenfor opprykksstriden, men i god margin over nedrykksfare.

Så hva ville de by på?

Som alltid på denne arenaen ønsker de å levere. Og etter en jevn åpning kom laget til kampens første to sjanser.

Voksent keeperspill

Moussa Njie setter inn KFUMs andre mål mot Raufoss mandag

Først da Mame Mor Ndiaye ble spilt fri og kom alene med KFUM-keeper Jonas Brauti, men skuddet gikk rett på keeper.

Etter en drøy halvtime måtte Brauti i aksjon igjen da han måtte strekke seg opp mot vinkelen for å slå headingen fra Amund Møllerhagen vekk. Og i neste angrep måtte Brauti i aksjon igjen nede ved stolperota for å stoppe neste store Raufoss-mulighet, denne gang signert Filip Brattbakk.

Da skjedde det som ofte hender når et av lagene er helt dominerende: Laget gir bort et mål.

For det var det som skjedde da Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli var ute på nærmere 40 meter og skulle passe ballen til nærmeste medspiller da han i stedet serverte til Johannes Nunez. Han kunne bare konsentrere seg om å treffe det tomme målet fra 35 meters hold. Det gjorde han.

Det var lagets første avslutning på mål. Men lag i medgang får ofte slike muligheter.

Fikk justert seg i pausen

Raufoss ble preget av hendelsen og mistet litt moment slik at KFUM kunne gå til pause med en heldig ledelse som man kunne bygge videre på i annen omgang. For dette var jo ikke en omgang å være bekjent av spillemessig.

De to siste KFUM-kampene på Nammo stadion har jo endt med ti baklengs (!). 4–5 for to år siden i en legendarisk kamp og 1–5 i fjor.

Avtroppende Raufoss-trener Christian Johnsen, som ikke kom til enighet om ny avtale, fikk se laget sitt dominere første omgang.

Men da KFUM også scoret på sine to første sjanser etter pause, var dette oppgjøret kjørt.

Kontringslaget KFUM

Først en ny kontring da Simen Hestnes sendte en presis langball til Moussa Njie, som kom helt alene med keeper. Og scoret.

Minuttet etterpå skulle Petter Nosakhare Dahl gjøre akkurat det samme, men keeper reddet og ga retur der Tore Andre Sørås vant spurten om returballen og satte den i mål.

Dermed var denne kampen kjørt og KFUM er da fortsatt i teorien med i kampen om direkte opprykk. Men det har også verdi å bli tabelltreer og dermed få en kvalikkamp mindre enn nummer fem og seks. Det er bare ellevill teori som kan frata KFUM kvalikplass.

Uansett har laget tatt poengrekord i OBOS-ligaen. 49 poeng på nivå to har de aldri tatt før.

Laget har igjen to lag som bare har æren å spille for. Først mot nedrykksklare Stjørdals-Bink kommende helg før de avslutter på Brann Stadion.

Så kommer cupkampene som avgjør om KFUM Oslo for første gang i historien skal bli et eliteserielag.

PS. I sluttminuttene kom 2007-årgangen Joachim Prent-Eckbo inn til sin seriedebut.