Skeid stanget unna Brynes innlegg før tre drømmescoringer ga seier

(Bryne – Skeid 0-3) På Jæren slo Bryne innlegg på innlegg inn i Skeids boks, som gjestene stanget unna. Det siste kvarteret brukte Skeid til å score tre drømmemål, som nå gir Skeid et fornyet håp om å ta igjen Bryne og sikre sikker plass.

Om Skeid skulle ha noe som helst håp om å klatre opp på trygg plass, og unngå kvalifisering, måtte Gard Holmes menn slå Bryne borte søndag. Bryne er nemlig laget som ligger over dem på tabellen, men jærbuene er ubeseiret på de siste seks kampene. Det er en statistikk kun Brann kan matche i Obosligaen, så det var ingen enkel oppgave Skeid hadde foran seg på Bryne stadion søndag.

– Det er selvsagt fryktelig mye bedre med fire poeng opp til Bryne enn ti. Sånn sett er det en helt avgjørende kamp med tanke på om vi skal klare å komme oss opp på sikker plass, sa Skeid-trener Gard Holme til Discovery foran søndagens oppgjør.

Som forventet var det et Bryne-lag som startet kampen med mange lange baller inn i Skeid-boksen, og hjemmelaget fikk satt et visst trykk på i starten av kampen. Skeid sto imidlertid godt imot, og løftet seg etter de første fem-seks minuttene. Da var det Skeids tur til å sette inn et lite trykk, med mange baller inn i boks og et par halvfarligheter uten at det endte opp i noen gode sjanser.

Mange innlegg – få sjanser

Det var ikke all verdens som skjedde i den første halvdelen av den første omgangen, da Bryne slo en del innlegg inn i boksen og hadde en rekke innkast og et par cornere. Skeid stanget ut det meste som kom, og dermed ble det få sjanser ut av det. Vi snek oss opp til halvtimen før vi fikk den første store sjansen i kampen, og den kom etter nok et langt Bryne-kast.

Sondre Norheim fikk til en stuss inne i feltet, der Christian Røer kom først på ballen. Bryne-forsvareren fikk slengt ut en fot, men styrte ballen over. I samme sekvens kolliderte han med Skeid-keeper Kvarekvål, som gjorde at begge ble liggende noen minutter før begge kom seg på beina og haltet seg i gang igjen.

Et par minutter over halvtimen prøvde Jørgen Hatlehol seg på et skudd fra distanse, etter at Skeid hadde klarert nok et innkast. Skuddet suser som et prosjektil gjennom lufta, men Kvarekvål får sendt den ut til corner, som Skeid får stanget unna. Sju-åtte minutter før slutt fikk Sigurd Grønli en strålende mulighet til å sende Bryne i ledelsen, men skjøt over fra rundt straffemerket etter godt forarbeid fra Mamadou Diaw.

Skeid med sin første mulighet

De siste par minuttene åpnet slusene seg på Bryne stadion, og regnet fosset ned. Dermed var det et relativt ufyselig vær på tampen av en omgang som ikke var videre velspilt. Skeid hadde et par minutter med press i starten av omgangen, som stort sett ble preget av lange innkast og cornere fra Bynes side. Vertene hadde de største sjansene, men lagene gikk likt inn i garderoben for å tørke opp.

Regnværet ga seg ikke i løpet av pausen, og kampbildet var forsåvidt også det samme etter hvilen. Bryne hadde ballen mest, og pumpet innlegg inn i boksen. Andreas Dybevik var nære på å få kontroll på et innlegg og skaffe seg en stor mulighet i starten, men det endte i utspill.

Det største høydepunktet det første kvarteret etter pause var vel at regnet ga seg, og det faktisk ble litt sol, før Gard Holme gjorde et dobbeltbytte. Minuttet senere fikk gjestene sin første store mulighet, da Buduson helt stillestående fra 20 meter prøvde å legge ballen opp i krysset. Forsøket var meget bra, og tvang Bryne-keeper Igor Spiridonov til å gjøre en meget god redning.

Drømmescoringer ga Skeid ledelsen

Axel Kryger fikk seg en skuddmulighet på en corner etter halvspilt andre omgang, men det skuddet gikk rett på Kvarekvål i Skeid-buret. Dagens til da høyeste jubelbrus kom da speaker annonserte Erling Braut Haalands mål i Manchester-derbyet, siden det ellers var relativt lite å juble for fra begge lag.

Kvarteret før slutt kom Marcus Melchior seg til skudd fra 16-meteren, som gikk rett på Spiridonov. Bryne-keeperen ga en veldig farlig retur, men Skeid ble avblåst for offside. Om det ikke var all verdens å juble for før det, fikk Skeid absolutt noe å juble for i det påfølgende angrepet. Johnny Buduson ble spilt opp i bakrom, fikk kontroll på ballen utenfor 16-meteren og la ballen i en nydelig bue i motsatt kryss. En helt fantastisk avslutning og scoring fra Buduson.

Bryne fortsatte å pumpe innlegg inn i boksen, men det var Skeid som skulle doble ledelsen. Fem minutter før slutt fikk Maxwell Effiom ballen fra Hayder Altai like utenfor Brynes 16-meter, og kranglet seg fram til en skuddmulighet. Den tok han glimrende vare på, da innbytteren banket ballen i nettmaskene bak en utspilt Bryne-keeper Spiridonov.

Hickson chippet inn Skeids tredje

Bryne kastet alle mann i angrep for å redusere, noe som ga voldsomt store rom til Skeid på kontringer. Kristoffer Hoven kom først én mot én, men kom seg ikke forbi sin mann. Minuttet senere rullet Skeid fint opp, før David Hickson hadde tatt turen opp og ble spilt igjennom med keeper. Spiridonov kom ut, noe Hickson så og chippet ballen elegant over den utrusende keeperne og i mål.

Der det de første 75 minuttene var en eneste lang forsvarskamp for Skeid, som stanget unna gjentatte innlegg fra corner og lange innkast, ble det til slutt en komfortabel seier. En utrolig solid forestilling på Jæren, med tre drømmescoringer gjør at Bryne nå bare er fire poeng foran. I tillegg tapte også Stjørdals-Blink for Brann, som gjør at det er åtte poeng ned til første nedrykksplass.

---

Obosligaen, runde 26

Bryne – Skeid 0-3 (0-0)

Bryne stadion, 996 tilskuere

Mål: 0-1 Johnny Buduson (76.), 0-2 Maxwell Effiom (85.), 0-3 David Hickson (88.)

Gule kort: Mamadou Diaw, Christian Røer, Sondre Nordheim, Bryne. Marcus Melchior, Skeid.

Dommer: Jan Morten Tennøy (Nore Neset IL)

Skeid (4-3-3): Lars Martin Kvarekvål – David Hickson, Per-Magnus Steiring, Fredrik Berglie, Sulayman Bojang – Ulrich Østigård Ness (Maxwell Effiom fra 61.), Hayder Altai, Marcus Melchior – Simon Kvia-Egeskog (Bendik Riise fra 61.), Johnny Per Buduson, Kristoffer Hoven (Anders Johansen fra 90.)