Trikkeligaen

Skeid-kapteinens kontrakt går ut: – Har bedt agenten om å ikke diskutere det

Fredrik Berglie (25) er en viktig brikke i Skeids midtforsvar. Om få måneder går kontrakten hans på Nordre Åsen igjen ut, uten at partene stresser av den grunn.

I januar ble det klart at midtstopperen hadde skrevet under på en forlengelse med Skeid, men avtalen var på kun ett år. Dermed er han snart i samme situasjon som i 2021. Så hvor ligger framtiden?

– Jeg har tenkt veldig lite på det, skal jeg være ærlig. Det eneste jeg fokuserer på nå, er å holde plassen i 1. divisjon med Skeid i år. Så får vi se hva som skjer neste år. Jeg har jo kontrakt ut året. Dette får jeg tenke mer på i desember, sier Berglie til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Vil ikke høre noe før etter sesongen

Det var mye interesse rundt Skeid-kapteinen da hans forrige kontrakt utløp. Men 25-åringen tenker lite på eventuelle beilere.

– Jeg har bedt agenten min om å ikke diskutere det i løpet av sesongen. Vi er enige om å konsentrere oss om det som skjer her og nå. Og jeg trives veldig bra i Skeid fortsatt, understreker Berglie.

Skeid ligger foreløpig på kvalifiseringsplass i 1. divisjon, fem kamper før slutt.

– Vil et eventuelt nedrykk påvirke beslutningen din om fotballframtiden?

– Vet ikke. Kanskje. Det er jo uansett de samme folkene som er i Skeid. Jeg vet veldig godt hvordan det fungerer i Skeid, og at jeg trives veldig her, svarer Berglie.

– Vil du at din neste kontrakt skal ha et langtidsperspektiv?

– Vanskelig å si. Det kan være sunt med kontinuitet. Og det er jo vanlig å skrive under på en avtale som løper mer enn bare ett år. Men jeg ble enig med Skeid i vinter om at vi skulle ta ett år av gangen.

Skeid svarer om Berglie

– Hvordan vil du vurdere egen innsats i 1. divisjon i år? Har du langt opp til Eliteserien nivåmessig, for eksempel?

– Det er ikke opp til meg å bedømme. Men jeg føler at jeg har gjort det greit, og jeg har jo absolutt stor tro på egne ferdigheter. Formen er veldig bra, og jeg har holdt meg skadefri i hele år. Det har vært veldig moro å bryne seg på toppspisser i Obos-ligaen, forklarer Berglie.

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, legger ikke skjul på hva klubben ønsker for 25-åringen.

– Vi ønsker selvfølgelig Fredrik med videre i Skeid. Men vi tar ikke opp den praten helt ennå. Per nå har vi ikke startet samtaler med spillere på utgående avtale. Det er jo en viss forskjell på å spille i 2. divisjon og 1. divisjon, og akkurat nå ligger vi slik til på tabellen at dette ikke er klart før om en del uker. Så da ønsker vi å fokusere på kampene, mens kontrakter kommer etterpå, skriver han til Dagsavisen.

I helgen som gikk hadde Berglie og Skeid noe såpass sjeldent som spillefri.

– Min første frihelg siden juni. Den har gått til å slappe av i Larvik, sier Berglie som var tilbake på Skeid-feltet tirsdag.

Spår lange kast fra Bryne

Skeid har sju poeng til nettopp tabellnabo Bryne på sikker plass i 1. divisjon.

– Det er en match vi egentlig må vinne, skal vi ta igjen dem foran. Det er ikke så mange kamper igjen nå. Men vinner vi, har vi en sjanse til å klare det, mener Berglie.

– Føler du deg trygg på at minst kvalikplass er sikret nå?

– Nei. Plutselig tok Stjørdals-Blink seks-sju poeng på fire kamper. Så man kan absolutt ikke tenke at man er trygg. Men vi ser jo oppover på tabellen. Vi har lyst til å ta igjen lagene som ligger over oss på tabellen. Men blir det kvalik, så blir det kvalik. Det vil i så fall bli veldig jevnt. For vår del vil ikke kvalik være et nederlag, men heller en mulighet til å redde inn en godkjent sesong. Men som sagt, vi skal gjøre alt for å klatre på tabellen, understreker Berglie.

Han spår følgende om bortekampen mot Bryne på Jæren:

– Det blir mange lange innkast, da. He-he. Dødballer er Brynes sterke våpen. Det blir nok en «krigekamp». Vi vet hva som kommer. Det blir mange dueller, en del stopp i spillet. Men forrige gang vi møtte dem (1-2-tap hjemme), forsvarte vi oss ganske bra. Det var andreballene som var litt av problemet da. Men vi har troen. Vi drar dit for å vinne, forsikrer midtstopperen.

Han forteller om god tro i gruppa før innspurten av 2022-sesongen.

– Det er veldig god stemning i garderoben. Vi føler at vi har hatt stigning hele sommeren, avslutter Fredrik Berglie.