Trikkeligaen

Skeid-nykommernes scoringer burde gitt full pott

Kristoffer Hoven scoret sine to første mål for Skeid. Og Simen Kvia-Egeskog sitt første. Da var det surt at det ikke ga tre poeng.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Hoven spilte sin første kamp fra start etter utlånet fra Sogndal, og Kvia-Egeskog fikk sitt andre innhopp etter at låneavtalen med Viking var i havn.

Da kampen mot Fredrikstad gikk mot slutten så det ut til at disse tre scoringene skulle gi Skeid tre uhyre viktige poeng. Men mye ble ødelagt av FFKs utligning til 3–3 i siste spilleminutt.

Hatt små marginer i Sogndal

– Ja, den var veldig tung å få. Men vi må bare fortsette. For meg var det veldig viktig å få inn mine første scoringer, sier Kristoffer Hoven til Dagsavisen, og forklarer hvorfor:

– Jeg har hatt utrolig mange stang ut-opplevelser i Sogndal. Det har vært små marginer hele veien. Da var det viktig at jeg nå traff, legger han til.

– Omtrent som Skeid har opplevd det i år, med andre ord?

– Ja, og derfor håpet jeg at dette kunne vippe det i vår favør. Men vi må bare fortsette. Det er fortsatt håp om å sikre plassen, sier Hoven.

For tabellen bekrefter at Skeid fortsatt i teorien kan sanke over 30 poeng.

Dommeren bekreftet mål

Begge scoringene kom etter headinger. Og han var nære å sette en tredje også.

– Men speaker sa at Johnny Buduson satte den første (1–1) og det opererer NFF med også?

– Ja, men dommeren sa til meg at den første headingen var over streken. Og at det dermed var mitt mål, sier Hoven om 1–1 målet etter 11 minutter der Buduson dyttet ballen over strekenl for å være helt sikker.

Men det var ingen tvil om 2–2 målet der Hoven hang alene i lufta og stanget inn frisparket som Bendik Rise la.

– Ja, jeg mener jeg er god på å skaffe meg plass i feltet, sier han.

Barnebarn av legende

Dermed hadde Hoven hentet opp FFK-ledelse to ganger, men det var en enda yngre kar som lenge så ut til å bli matchvinner.

– Ja, det hadde smakt bedre da, sier Simen Kvia-Egeskog, som spilte sine første minutter på Nordre Åsen etter utlånet fra Viking.

Simon Kvia-Egeskog scoret sitt første Skeid-mål, men måtte se at det kun holdt til ett poeng etter FFK-utligning på overtid.

De som kan sin fotballhistorie vil vite at Kvia-navnet er uløselig knyttet til Viking der Svein Kvia var sentral i klubbens storhetsperiode på 70-tallet. Han har nest flest kamper for klubben (551) og fikk 38 A-landskamper. Kvia gikk bort i 2005, bare 57 år gammel.

– Ja, han var min morfar, sier Simen til Dagsavisen.

Ifølge Skeid-trener Gard Holme har de hentet Simen (uttales Saimen etter barndomsår i USA) for å erstatte en skadet Jakob Romsaas.

– Ja, jeg er primært en offensiv flankespiller som søker avslutninger, sier Simen, som satte inn 3–2 for Skeid etter 74 minutter.

19-åringen kunne blitt matchvinner i sin første hjemmekamp. Men igjen sprakk det på slutten for Skeid.

– Men vi skal greie dette uansett. Vi har fem kamper igjen, minner han om.

Han har to innhopp på Viking A-lag i år i Eliteserien, mens han ellers har spilt på rekruttlaget i 3. divisjon, der han sår med sju mål.

Skeid ligger på kvalifiseringsplass med sine 19 poeng, mens Stjørdals Blink (14) og Grorud (10) ligger på direkte nedrykk. Opp til Bryne på sikker plass skiller det seks poeng (en kamp mindre spilt) pluss svakere målforskjell. Neste motstander for Skeid er nettopp Bryne søndag 2. oktober. Bryne møter KFUM Oslo på Ekeberg søndag.

Hvis Skeid forblir tredje sist skal de møte vinneren av de to toerlagene i 2. divisjon. Per i dag er det Arendal og Hødd.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

1. divisjon menn lørdag, 25. runde:

Raufoss – Start 1-2, Skeid – Fredrikstad 3-3, Sogndal – Ranheim 2-0, Stjørdals-Blink – Mjøndalen 1-2, Åsane – Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf – Brann 0–3.

Spilles søndag: Grorud – Stabæk, KFUM Oslo – Bryne.





Mer fra Dagsavisen