Trikkeligaen

Nordstrands toppscorer peker på laget. Vil plage Lyn helt inn

(Kjelsås 2. lag - Nordstrand 0-2). Nordstrand hanket inn sin fjortende seier og følger Lyn som en klegg på tabelltoppen i Trikkeligaen. Det vil de fortsette med.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): – En typisk lagseier, er det første matchvinner Oliver Midtgård sier til Dagsavisen når vi lurer på hvorfor nettopp han er blitt den overlegne toppscoreren i dette laget som ser ut bare morer seg gjennom seier etter seier.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

De to målene hans søndag var nummer 15 og 16. Han er tre mål bak Lyns David Tavakoli på scoringstoppen. Og laget er tre poeng bak Lyn.

Det høye presset

Men også i denne kampen kom avgjørelsen ganske sent da Midtgårds andre og avgjørende scoring satt i Kjelsås-buret sju minutter før slutt.

Den kom som resultat av Nordstrands bevisst smarte høye press i de avgjørende øyeblikkene. Det var innbytter Christian Guillermo Njøten som gjorde grovarbeidet ved å vinne ballen midt på Kjelsås’ halvdel, Midtgård sørget for foredlingen.

– Men scoringer kommer ikke av seg sjøl, de skal settes også?

– Jada, men det som kjennetegner dette laget er at vi er så jevnt besatt og alle jobber for hverandre. Og dette var en slik kamp igjen der det er laget som vinner, gjentar han.

Det viktige rykket

Nordstrand kom til kampens største sjanse etter et snaut kvarter da Luka Fajfric kom seg forbi keeper på venstrekanten, men vinkelen ble for spiss. Og innlegget som omsider kom nådde ikke fram til Oliver Midtgård, som sto foran åpen kasse. Det så ut som han i stedet prøvde å nå den med hendene …

Men lagets toppscorer viste egenskapene sine da han sendte laget i ledelsen kort tid etter.

Fredrik Graham Hansen sendte en lang ball i bakrom, Midtgård dro elegant av nærmeste forsvarer med et rykk og avsluttet raskt og kontant ned i høyre hjørne.

Og de signalgrønne kunne samles til feiring foran de få hjemmesupporterne på Grefsen stadion.

– Ja, jeg var ganske fornøyd med det løpet mitt i forkant av den scoringen, sier Midtgård, som kom til Nordstrand i fjor etter det han kaller et litt mislykket opphold med collegefotball i USA.

Kjelsås under streken

Sist vi så Kjelsås 2 på hjemmebane kjempet de seg til 2–2 mot Lyn. Det er stemplet og vedtatt at det er Nordstrand og Lyn som vil kjempe om opprykket her.

Trener Thomas Holm har tidligere sagt hvor naturstridig det er et laget hans kjemper i toppen, men laget bekrefter at det ikke er økonomi som avgjør fotballkamper. Og så lenge laget presterer som det gjør, ligger det an til seriefinale mellom Nordstrand og Lyn søndag 16. oktober.

Nordstrands seier var fortjent mot et Kjelsås2-lag som ligger under streken. Men laget evner altså å spille ganske jevnt mot topplagene selv om de ikke klarte å skape så mye på det knusktørre underlaget denne søndagen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

3. divisjon, avdeling 1 søndag:

Kjelsås 2. lag – Nordstrand 0–2 (0–1)

Grefsen stadion: Ca. 60 tilskuere.

Mål: 0–1 Oliver Aaser Midtgård (25), 0–2 Oliver Aaser Midtgård (83).

Dommer: Henrik Gagnum, Tverlandet IL.

Ingen gule kort.

Kjelsås 2. lag: Zein Al-Abedin Mohammed Almosafiri – Greg Dylan Dusabe (Tobias Stien fra 80), Philip Steiner Halvorsen, Martin Rusten, Mikkel Nordengen Knutsen (Sverre Indrebø Gjønnæss fra 80) – Martin Fasting, Ulrik Bjerke (Patrick Sebastian Siu Askengren fra 89), Arselan Rasoul (Kasper Emilsen Krokan fra 65) – Ahmad AdilPakow Taylor No Abbas, Pakow Taylor Bunfol, Filip Larsen Gripsgård.

Nordstrand: Christoffer Bugge – Erik Stafford Germundsson, Edvard Vestby, Ola Hognerud, Mohammed Hopsdal Abbas – Sverre Sandal, Andreas Madsen Holm (August Fredriksen fra 75), Thomas Helgheim – Fredrik Graham Hansen (Eirik Bækkelund fra 75, Nickolas Hakeem Steine fra 83), Luka Fajfric (Christian Guillermo Njøten fra 77), Oliver Aaser Midtgård.

Øvrig resultat søndag: Fyllingsdalen – Lyn 2–4.







Mer fra Dagsavisen