Trikkeligaen

Poengdeling for Grorud 2 etter mål imot i siste sekund: - Blytungt selvfølgelig

(Os - Grorud 2. lag 2-2). Grorud 2 så ut til å ta med seg en kruttsterk trepoenger fra Bergen etter å ha ledet 2-1 over Os frem til det var spilt 99 (!) minutter. Med kampens siste spark på ballen utlignet Os til 2-2.

Det er ofte en klisjé i sportsjournalistikken å skrive at noe ble dramatisk, men det ordet er dekkende for hva som skjedde på Kuventræ kunstgress lørdag formiddag foran 150 betalende tilskuere i solskinnet i Bergen. Grorud 2 ledet nemlig 2–1 etter to scoringer av Fredrik Finnøy fram til det var spilt 93 minutter, og så ut til å ta med seg en meget sterk trepoenger hjem.

Sterk fordi Os er et av topplagene i divisjonen, et av de beste hjemmelagene i ligaen (seks seirer og bare ett tap før lørdagens kamp), men også fordi store deler av Grorud sitt juniorlag var med på å slå Stabæk i cupen i en spinnvill kamp som endte 4–3 til Grorud etter fire (!) mål av Josias Furaha så sent som torsdag kveld.

Av de elleve som startet mot Stabæk torsdag var det faktisk ingen som startet lørdag. Derfor var det ikke mange som hadde trodd at Grorud i det hele tatt skulle ta poeng lørdag – oddsen på Os-seier var på lave 1.10 mot kampstart, som vil si at man bare fikk igjen 10 skarve kroner om man satt 100 og Os vant.

Slapp inn helt på tampen

Men Grorud 2 kjempet som løver og ledet altså 2–1 til det var spilt 98 minutter. Så dukket Vegard Skeie opp for Os og satte inn 2–2 på en dødball, som betydde poengdeling. Og i løpet av overtiden skjedde det både en, to, tre og fire ting – fire gule kort (tre til Grorud), ett direkte (til Grorud-spiller Jacob Harrow) og altså scoring til Os. Dermed endte det 2–2.

– Det blir jo helt kaos på slutten der. Vi kommer alene med keeper og blir vinket av for offside, på feil spiller, på 2–1. Så scorer de på det siste sparket i kampen. Det er blytungt selvfølgelig. Det var en slagen gjeng etter kampen, sier trener Andreas Alrek til Dagsavisen etter kampen.

Han satte spørsmålstegn ved dommer Sivert Orheim etter kampen.

– Han legger til ti minutter, selv om hendelsen med det røde kortet tok fire-fem minutter. Du så at han var ukomfortabel utpå der. Det var tydelig. Man fikk nesten litt vondt av dommeren, som så ned i bakken etter kampen og ikke ville snakke med noen, sier Alrek.

– Men 2–2 borte mot Os med det laget er ikke gærent?

– Vi spilte fantastisk! All honnør til gutta, for de kjempet knallhardt og gjorde en kjempekamp. Jeg hadde sagt ja til ett poeng ti av ti ganger før kampen. Men så blir det selvfølgelig dritsurt å slippe inn på dødball som det siste som skjer. Men alt i alt leverer gutta utrolig bra.

– Riktig rødt

Det røde kortet kom da Harrow og Os’ keeper gikk i en 50–50 duell ved målet til Os. En ball traff midtstopperen til hjemmelaget og lå død, og Harrow kastet seg inn i duellen med alt han eide og hadde. Os-keeperen kom ut med hodet først og ble truffet.

– Det er helt greit med rødt der. Det så veldig alvorlig ut, men han var vel litt for sen.

2–2 gjør at Grorud nå er oppe på 6. plass med 28 poeng, lik poengsum som Fyllingsdalen på plassen foran og Lokomotiv Oslo på plassen bak. Og selv om det ble en sur poengdeling, var det flere knepp opp fra da de ble knust 1–4 av samme lag på hjemmebane for under to måneder siden.

– Da fikk vi jo juling, så i dag spilte vi 5-3-2 og stengte bakover. Vi hadde tre stoppere i Hornseth, Hussain og Sanyang som nesten ikke hadde spilt 3. divisjon på forhånd, som gjorde en meget god figur i dag.

Viktig spissjuvel

Han er full av lovord om Finnøy, som står med ni mål på 15 kamper for Grorud 2 denne sesongen og som også scoret to mål sist helg, da mot Frøya (3-2-seier).

– Siden Finnøy kom fra Strømsgodset har han vært god der vi trenger han. Han er veldig strukturert i arbeidet sitt. Da Elias Aarflot ble klar for Tromsø i sommer sa vi på første økt etter ferien at vi trenger at flere stepper opp og bære dette laget, og gjerne flere. Finnøy har virkelig respondert, han trives med litt press på skuldrene. Det legges merke til i hele klubben, mange er imponert over Fredrik. Men jeg sett han hver dag, jeg har sett det komme, for han jobber knallhardt hver dag, sier Alrek.

– Han kom inn på 2–2 mot Stabæk i cupen torsdag og ga assist til Josias Furaha på 3-3-målet, så han var avgjørende på torsdag og. Det var nok ekstra gøy for Fredrik, for han går i klasse med Stabæk-gutta. Han har hatt en fryktelig god uke. Han har mange kvaliteter man ønsker i toppfotballen, han løper mye og løper fort. Før eller siden havner han i toppfotballen. Kanskje allerede i år? Ingenting overrasker meg mer med den gutten.

Saken fortsetter etter videoen

Goalgetterscoringer

Kampen var 25 minutter gammel da Finnøy scoret kampens første. Mark Daniel Reyes ble spilt gjennom og fikk skutt fra skrått hold, men forsøket ble reddet. På bakerste stolpe lå Finnøy som gjedda i sivet og satte inn returer – en klassisk goalgetterscoring. Og han feiret på sedvanlig vis med sin Michael Jackson-feiring ved hjørneflagget.

Lagene var like langt like før pause etter et selvmål. Til slutt ble ballen slått inn i Grorud-boksen, der den traff en hvitkledd gjest før den gikk mellom beina på Vegard Storsve.

Grorud var igjen i føringen kvarteret før full tid, og også denne gangen kom scoringen etter en kontring. Almas Samrat slapp til Barrow, som fant Finnøy på bakre. Han hadde ingen problemer med å skli ballen i mål fra kloss hold. Da stinket det Grorud-seier.

Men den gang ei. Som det siste som skjedde kom det et innkast fra nærmest midtbanestreken fra Os. Storsve havnet i en duell der han ikke klarte å vinne sin duell. En Os-spiller fikk headet inn i boks til Skeie, som stanget inn 2–2 fra kloss hold.

– Nesten større enn NM-seier

– Halvparten av laget vårt hadde nesten ikke spilt 3. divisjon denne sesongen, så jeg er stolt. Vi gjorde en god figur og fortjente en seier mot et sterkt Os-lag, men det ble bare nesten.

– Men å ta poeng i dag var nesten større enn å slå ut Stabæk sitt juniorlag i cupen. I dag var det få som hadde spilt sammen, mot det mest fysiske voksne laget i avdelingen.

Neste kamp for Grorud 2 er neste tirsdag hjemme mot Kjelsås 2, mens Grorud sin NM-kvartfinale ikke er trukket enda.

– De juniorgutta som startet i dag og ikke mot torsdag viste seg virkelig fram. De melder seg på diskusjonen til NM-kvartfinalen, uten tvil.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

3. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Os - Grorud 2. lag 2–2 (1–1)

Mål: 0–1 Fredrik Finnøy (25), 1–1 Kristian Halvorsen (45), 1–2 Finnøy (74), 2–2 Vegard Skeie (99)

Gule kort: Vegard Storsve, Danial Hussain, Khalid Yusuf, Almas Samrat.

Rødt kort: Jacob Harrow

Grorud 2: Vegard Storsve – Nahim Kibiru, Musa Sanyang, Danial Hussain, Sander Hornseth, Theodor Kramarics (Jacob Borrow etter 65), Fredrik Finnøy (Tollef Etholm etter 75), Khalid Yusuf (Sebastian Skjølberg-Andresen etter 89), Casper Fjeld, Simen Nygaard, Mark Reyes (Almas Samrat etter 65).

Øvrige resultater lørdag: Frøya - Ready 3-2, Sandviken - Oppsal 2-1.

Spilles søndag: Fyllingsdalen - Lyn, Kjelsås 2. lag - Nordstrand.

Spilles mandag: Lokomotiv Oslo - Stabæk 2. ag

Spilles tirsdag: Grei - Skeid 2. lag.






Mer fra Dagsavisen