Trikkeligaen

Spisskampen i VIF: – Klarer jeg å holde ham på benken, har jeg gjort noe riktig

Nok en gang blir Henrik Udahl (25) virkelig nødt til å ta opp hansken for å bli Vålerengas førstevalg.

BRISKEBY STADION (Dagsavisen): Torgeir Børven fikk sine første minutter i VIF-returen da han kom inn i 1-1-kampen mot HamKam på bortebane, men Vålerengas mål var det Udahl som sto for.

– Jeg er fornøyd med å ha vært en del av det laget som har snudd en sesong som så ut til å bli bekmørk, og nå har jeg funnet målformen også. Jeg håper jeg kan ha stilt meg i en posisjon til å være en del av elleveren, selv om vi har fått inn en veldig god spiller, sier Udahl til Dagsavisen.

Han, som resten av VIF-leiren, var langt nede etter å ha sluppet inn målet på overtid. 16 år gamle Benjamin Faraas hindret Vålerenga i å vinne seks kamper på rad i seriespill for første gang i historien.

– Det svei. Bittert, rett og slett. Det er jo enda mer surt når man ikke er på banen og kan gjøre noe med det, og det så ut som om målet var flyt opphøyd i flyt, sier spissen etter kampslutt.

Les alt om Vålerenga her!

Re-debut

Børven, som ble klar for Vålerenga på fredag, fikk 20 minutter på Briskeby. 30-åringen har ikke startet en tellende kamp siden april i fjor.

– Det var godt å komme i gang, men det var selvfølgelig surt. I dag skulle vi hatt tre poeng, sier den hjemvendte VIF-spissen til Dagsavisen.

Han forteller om en litt unormal pre-season i Tyrkia før han vendte tilbake til Norge og Oslo.

– Kampformen er “okay”. Det har vært mange kamper og lite trening for min del i sommer, så det har vært en litt uvanlig oppladning til ny sesong. Men med et par gode treningsuker her, så nærmer vi oss, forteller Børven.

Torgeir Børven fikk 20 minutter for Vålerenga i sin re-debut, men klarte ikke punktere kampen for laget.

Den tidligere Odd-spilleren, som fikk sitt gjennombrudd som spiss med Dag-Eilev Fagermo som trener, ser lyst på konkurransen mot Udahl.

– Det er bare positivt. Han er bra og veldig god i førstepresset. I tillegg scorer vel han på den ene sjansen har får i dag, så det er ikke så mye å ta ham på.

Vålerenga-treneren er godt fornøyd med å ha Børven på plass i stallen.

– Torgeir er frisk, han. Det blir bra å ha med ham i troppen fremover, og det spisser konkurransen på topp. Han kan også spille indreløper og gjorde det litt da jeg hadde ham i Odd sist gang.

I scoringsform

Likevel opplyser Fagermo at Udahl enn så lenge leder an i startelleveren, og at Børven, i likhet med Stefan Strandberg, skal få tid til å komme i form.

– Nå må Torgeir få litt tid på seg. I tillegg scorer jo Henrik i dag, noe han også gjorde i forrige kamp mot Aalesund. Så han er “in charge”, han, sier Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga måtte se seieren glippe på overtid mot HamKam. Foto: Geir Olsen / NTB

Udahl kom til VIF som et klart andrevalg bak Vidar Örn Kjartansson, og har blitt godt vant med å være en utfordrer.

– Torgeir er en kjempegod spiller og en fin referanse for meg å jobbe mot og med. Til syvende og sist er det opp til meg å gjøre mitt for å bli den beste spissen her.

25-åringen ser på situasjonen som en ny og god utfordring.

– Både Vidar og Torgeir er to veldig gode målscorere. Det er kvalitet i dem, og det er som jeg sa da Vidar var her. Klarer jeg å holde ham på benken, har jeg gjort noe riktig. Da er jeg virkelig på en god vei, sier Udahl og legger til:

– Så får vi se til helga om jeg får fornya tillit eller ikke, men jeg må bare jobbe på og ta stegene selv.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: