Trikkeligaen

Nå tåler VIF-juvelen 90 minutter igjen: – Bygger en bra kropp

Odin Thiago Holm (19) har hatt mye skadeplager etter at han kom til Vålerenga i 2019. Nå har han spilt to strake 90-minuttere - og er bare med på seiere.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): 19-åringen briljerte på midtbanen da Vålerenga valset over Aalesund på hjemmebane søndag, og fikk høyest karakter blant spillerne på Dagsavisens VIF-børs.

– Det løsna veldig etter pause. Vi har en helt annen selvtillit nå enn vi hadde tidligere denne sesongen, og vi fortsetter å male på og får fire mål til slutt, forteller midtbanejuvelen til Dagsavisen etter kampslutt.

Thiago Holm scoret kampens første med et imponerende hodestøt i andre omgang.

– Jeg føler selv at jeg har ganske god spenst, så da jeg så den ballen komme hadde jeg troen. Jeg har hoppa mye på trampoline og i skibakken og det som er, så det hjelper å være litt akrobatisk, smiler han.

Les alt om Vålerenga her!

Etter skadeoppholdet i juni måned var unggutten tilbake for Vålerenga tidlig i juli, og har nå spilt fra start i de siste to kampene.

– Kneet kjennes bra ut nå. Jeg fikk krampe helt på slutten i dag, men jeg tror det er litt tøffere å spille på kunstgress enn på naturgress som i forrige kamp. Jeg bygger en bra kropp nå, så det må jeg bare holde i gang samtidig som jeg holder meg skadefri.

Siden Kristiansund-kamoen, hvor Thiago Holm var tilbake i Vålerenga-troppen igjen, har laget nå en seiersrekke på fem kamper. Med gode resultater og trepoengere smiler livet til midtbanespilleren for tiden.

– Det er helt fantastisk. Jeg kom tilbake igjen mot KBK, og nå har vi fem strake seiere. Jeg trives godt om dagen.

Etter KBK-kampen var han åpen om at skadehistorikken ikke ser bra ut på CV-en for sin unge alder. Nå vil han etablere seg i VIF-laget ut året og spille på seg mest mulig erfaring, før et eventuelt klubbskifte kan skje til vinteren.

– Jeg ønsker å få mer erfaring og å spille fast her før jeg drar ut. Jeg blir her nå ut året. Siden jeg kom hit har alle årene vært litt halvveis med skader, så jeg har lyst til å komme opp på et nivå der jeg presterer over tid, forteller han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen