Trikkeligaen

VIF-profilen gir opp 2022-comeback: – Veldig skuffende

Christian Dahle Borchgrevinks vei tilbake på fotballbanen synes fortsatt å være lang. Nå vurderer han og Vålerenga et nytt inngrep i kneet.

VALLE (Dagsavisen): Høyrebacken, som gikk glipp av store deler av høstsesongen 2021 og ikke har spilt så langt i 2022, gikk gjennom en kneoperasjon i vår. Men optimismen fra den gang har nå snudd.

– Vi må kanskje få gjort et nytt inngrep i kneet hans. Vurderingen blir tatt senere i august, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

23-åringen bekrefter dette.

– Vi må vurdere et inngrep. Jeg ble jo operert i slutten av april. Det var allerede da snakk om en mer omfattende operasjon, men vi ble enige om å ta en litt enklere variant. Så hadde jeg håp om å være ganske kjapt tilbake. Men det var likevel et tidsaspekt der på rundt to til fem måneder. Nå nærmer jeg meg fire måneder, og er ikke der jeg ønsker å være. Jeg kan leke litt med ball og ha det litt moro med guttene etter trening, men med en gang jeg prøver å dra opp tempoet litt så sliter jeg, sier Borchgrevink til Dagsavisen.

– Derfor blir det nå å ta en ny prat med ortopeder og lignende, og så få en vurdering på hvordan jeg skal gå fram videre. Kneet er jo litt bedre enn det det var, men fortsatt et godt stykke unna fotball, da, fortsetter han.

Les alt om Vålerenga her!

Kan miste starten av 2023-sesongen

– Hvor stor er sjansen for å komme tilbake denne sesongen?

– Per i dag har jeg lagt det fra meg. For seks ukers tid siden var jeg i gang med alternativ trening og hadde et håp om at det skulle gå framover. Men så har det stått litt stille siden da. Jeg kan gjøre småtterier, men da får jeg vondt i hverdagen. Nå har jeg holdt på med det såpass lenge, at jeg har skjønt at jeg vil heller kunne gå enn å tyne meg gjennom økter. Det er vanskelig. Det har vært en vanskelig sommer, og utviklingen har vært veldig skuffende de siste ukene. Så jeg sitter stille i båten nå, og koser meg med gode resultater fra lagkameratene, sier han.

– Anser du «best case scenario» nå for å være at du er tilbake 100 prosent til neste sesongoppkjøring?

– Best case nå er vel det, ja. Jeg kan jo drømme om at jeg er tilbake før det, men det virker ikke som det er noe mirakel på gang. Blir det ikke ny operasjon, håper jeg det går bra framover – da er planen å være tilbake 1. januar med fotball. Hvis det blir operasjon, som er mer omfattende enn sist, da snakker vi et halvår til. Da er det ikke så godt å si. Hadde jeg blitt operert nå, ville jeg i teorien begynt å trene litt rundt seriestart neste år.

– Det er med andre ord en stor avgjørelse som venter?

– Klart det. Og mye spiller inn. Men alt er litt fjernt, jeg har jo ikke spilt fotball på snart et år.

Påvirker hverdagen

– Det har gått lang tid nå, som du sier. Begynner man å frykte at det ikke skal bli bra igjen?

– Ja. Man gjør vel det. Det har jo gått veldig mye opp og ned. Det var veldig vanskelig etter nyttår. Så tok det tid, og jeg endte opp med en operasjon. Den ga litt nytt håp, men så har det vist seg å ikke bli like bra som jeg ønsket, sier Vålerenga-backen.

– Det er ikke heldig å ha en bruskskade som den jeg har nå. Jeg har lyst til å få et bra kne. Det er førsteprioriteten nå – å få et sunt kne på sikt. Jeg er 23 år, og skal ikke ta noe forhastet beslutning for å komme kjapt på banen nå, for så å miste flere år av karrieren. Så et bærekraftig kne er hovedfokuset, forklarer Borchgrevink.

Han er veldig motivert for å komme tilbake på banen, men innrømmer at det har vært veldig tungt å være på sidelinjen så lenge. Også utenfor banen påvirker skaden ham.

– Noe av det kjipeste med dette, og det kjenner jeg virkelig på, er at det går ut over hobbyer og hverdagslige ting. Jeg har aktive venner. Å måtte si nei til alt av aktiviteter, det kommer oppå alt det andre. Å være en så aktiv person som det jeg er, og for eksempel nå måtte si nei til en time med padeltennis eller fotballgolf med kompiser, er kjipt, sier Vålerenga-profilen.

Se vårt videointervju med Borchgrevink fra Portugal i før sesongstart i vinduet under.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen