Trikkeligaen

Vålerenga tester dansk kantspiller

Prøvespilleren Ali Almosawe dukket opp på treningsfeltet på Valle onsdag.

VALLE (Dagsavisen): Den danske 20-åringen skal i første omgang trene med VIF i noen dager. Spillerens kontrakt med FC København utløp 30. juni. Siden da har han blant annet vært på prøvespill hos den danske toppklubben Aalborg.

Spilleren, som ifølge danske Nordjyske fikk kallenavnet «Mini-Messi» tidligere i karrieren, sa følgende til nettstedet for noen uker siden:

– Jeg håper på en kontrakt her (hos Aalborg). Jeg vil føle at jeg har gitt alt. Slik har jeg alltid vært.

Vålerenga-speider Fredrik Wisur Hansen har god kjennskap til Almosawe fra da han jobbet i speiderapparatet til FC København.

– Det var egentlig en «no-brainer» for meg da vi kunne få Ali hit på trening. Så kan han se hvordan vi har det på trening her, og hvilket opplegg vi har. Og trenerteamet kan få et bedre blikk på ham, sier Wisur Hansen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Perfekt for Fagermo

– Hvorfor har han ikke slått ut i full blomst så langt?

– Det er jo ytterst få spillere som klarer nåløyet i FC København. Han ble forbigått av noen 2003-modeller, men det trenger ikke bety så mye. De som kanskje var foran ham i køen, er for eksempel falt bak i køen der nå, siden FCK vel brukte 100 millioner på spillerkjøp i vintervinduet, svarer speideren.

Vålerenga-speider Fredrik Wisur Hansen på onsdagens trening.

– Vi kjenner kvalitetene hans. Og det er kun dét det handler om. Om vi kan få det beste ut av ham, legger Wisur Hansen til.

Han peker på at 20-åringen har spilt på et bra nivå tidligere.

– Han har ikke seniorerfaring, men U19-laget til FCK, der han har spilt, er utrolig bra. Det er som et godt OBOS-lag. Han var i FCK i alderen 18-20, på en toårskontrakt. Spisskompetansen hans er helt klart én mot en. Og hurtighet, sier VIF-speideren.

– Hvordan vil han passe inn i et Fagermo-system?

– Veldig bra. Han er egentlig skapt for 4-3-3. Helt perfekt. Som høyrekant som går innover. Det blir ikke så mye bedre enn det. Så får vi se da, hva det blir til. Dette er i hvert fall en fin mulighet for ham. Og for oss, til å bli enda bedre kjent med ham.

Ali Almosawe på Vålerenga-trening onsdag.

Dagsavisen kjenner til at Aalborg fortsatt er inne i bildet rundt 20-åringen.

– Det vil jeg ikke uttale meg så mye om. Men som sagt, hva andre klubber gjør bryr jeg meg ikke så mye med. Jeg tror at hvis vi bestemmer oss for ham, så lander han her. Det er jeg ganske sikker på, forklarer Wisur Hansen.

Dag-Eilev Fagermo sier følgende om prøvespilleren:

– Det er Fredrik Wisur Hansen som er veldig glad i ham som spiller, så det er Fredrik som har ordnet dette. Så får vi se, da. Nå har han hatt én økt, men vi må se mer. Men han har spennende ferdigheter, det så man av det lille han fikk gjort i dag, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Solbakken-prat

– Almosawe har tidligere fått kallenavnet Mini-Messi. Ser du noen likheter?

– Jeg har snakket med Ståle Solbakken om ham, så jeg vet at han har vært et av de største talentene i dansk fotball. Så fikk han en alvorlig skade tidligere i karrieren. Så spørsmålet er om han kan komme tilbake etter det.

– Hvordan kan man få en sånn type spiller til å blomstre? Spesielt etter en alvorlig skade.

– Det sjekker vi, jo. Vi må se ham på feltet. Om det er mulig å få ham opp på det nivået vi trenger, svarer Fagermo.

– Trenger dere en kantspiller inn nå?

– Det kan hende. Det handler om å være litt i forkant også, hvis vi kan det. Vi vet jo at det er interesse på mange av spillerne våre nå, så, poengterer Vålerenga-treneren.

Les alt om Vålerenga her!

Saken er oppdatert


Mer fra Dagsavisen