Spillerbørs Vålerenga - Aalesund

(Vålerenga – Aalesund 4-0) Slik vurderer vi Vålerenga-spillerne etter maktdemonstrasjonen mot Aalesund og lagets femte strake seier i Eliteserien.

MAGNUS SJØENG – 6: Småheldig ved flere situasjoner i første omgang, men er ute og plukker flere cornere uten problemer. Holder nullen i Eliteserien for tredje gang på fem forsøk, og har ennå ikke vært med på tap i serien.

VEGAR EGGEN HEDENSTAD – 6: Bør utnytte det siste frisparket før pause noe bedre, men spiller en grei omgang ellers. Litt mer med etter hvilen, og er god som resten av laget.

JONATAN TOLLÅS NATION – 6: Så å si god kontroll hele veien. Mer enn godkjent kamp.

FREDRIK OLDRUP JENSEN – 7: Løser flere vanskelige situasjoner enkelt og fint til å begynne med, men har én lei heading som fører til AaFK-sjanse midtveis i første omgang. Ellers løser han det meste greit, og imponerer enn så lenge i sin uvante posisjon. Ut etter 86 minutter.

LEONARD ZUTA – 6: Gode involveringer med resten av venstresida, spesielt før pause. Ikke så markant, men gjør ingen feil.

TOBIAS CHRISTENSEN – 7: Ikke veldig involvert før pause, men har et fint innlegg til Udahl like før halvtimen er spilt. Tidlig etter pause vipper han Udahl glimrende igjennom før spissen går ned uten å få straffespark. Langt mer involvert i andre omgang, og skaper mye. Slår corneren på Thiago Holms scoring, og har målgivende pasning på 3-0-målet. Kruttsterk søknad for mer spilletid. Ut etter 88 minutter.

ODIN THIAGO HOLM – 8: Fine detaljer og kroppsfinter i første omgang, og følger opp med en imponerende scoring etter hvilen. Tar sats og knuser sin markør på hjørnesparket med et glimrende hodestøt. Dirigerer VIF-angrepene og styrer spillet. AaFK klarer ikke ta fra ham ballen. Spiller på et eget nivå, og er banens beste.

PETTER STRAND – 6: Lekkert gjennomspill til Sahraoui i første omgang, og har flere fine kombinasjoner med venstrekanten. Assist på Sahraouis scoring, og spiller en sterk kamp.

AMOR LAYOUNI – 6: Frisk åpning. Slår tidlig et godt innlegg med feil fot på hodet til Udahl, og kommer til en grei sjanse på egen hånd mot slutten av omgangen. Involvert og god etter pause, men ingen målpoeng. Ut etter 79 minutter.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

HENRIK UDAHL – 7: Kommer til kampens første sjanse, og har flere gode taklinger på Aalesunds banehalvdel. Bør kanskje få straffespark like etter hvilen, og jobber på også i andre omgang. Jobber også inn sitt tredje mål for sesongen, og spiller i likhet med resten av laget en meget god kamp. Ut etter 79 minutter.

OSAME SAHRAOUI – 7: Bør avslutte mye tidligere når han kommer alene med keeper i første omgang, men har flere fine raid og er Vålerengas hvasseste før pause. Fortsetter i samme spor etter pause, og scorer etter et flott skudd fra distanse. En av VIFs klart beste. Ut etter 79 minutter.

MAGNUS BECH RIISNÆS: Inn etter 79 minutter. For kort tid for vurdering.

SEEDY JATTA: Inn etter 79 minutter. Scorer sesongens første. For kort tid for vurdering.

JACOB DICKO ENG: Inn etter 79 minutter. For kort tid for vurdering.

BRAGE SKARET: Inn etter 86 minutter. Første kamp i serien for sesongen. For kort tid for vurdering.

JONES EL-ABDELLAOUI: Inn etter 88 minutter. Eliteseriedebut. For kort tid for vurdering.

---

Fotball, Eliteserien, 17. runde

Vålerenga – Aalesund 4-0 (0-0)

Intility Arena, 7.855 tilskuere

Mål: 1-0 Odin Thiago Holm (60), 2-0 Osame Sahraoui (62), 3-0 Henrik Udahl (70), 4-0 Seedy Jatta (90)

Gult kort: Nikolai Hopland og Torbjørn Kallevåg, Aalesund

Dommer: Rohit Saggi, Drafn

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Fredrik Oldrup Jensen (Brage Skaret fra 86.), Leonard Zuta – Tobias Christensen (Jones El-Abdellaoui fra 88.), Odin Thiago Holm, Petter Strand – Amor Layouni (Magnus Riisnæs fra 79.), Henrik Udahl (Seedy Jatta fra 79.), Osame Sahraoui (Jacob Dicko Eng fra 79.)