Corner rett i mål og tap da Bråtveit debuterte for VIF

(Vålerenga 2 - Brattvåg 1-2) Det begynner å bli få poeng ned til nedrykksplass for VIF 2 etter et nytt tap for Brattvåg.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Med Per Kristian Bråtveit mellom stengene tok Vålerenga 2 imot Brattvåg på hjemmebane etter tapet for Kjelsås forrige runde. VIF-rekruttene, som tidligere har spilt glimrende angrepsfotball på eget gress i år, slet med å finne rytmen mandag ettermiddag.

Slapt forsvarsspill ble gjengangeren i de to baklengsmålene, før Jacob Dicko Eng reduserte helt på tampen. Målet holdt ikke til poeng, og VIF 2 tapte dermed sin andre kamp på rad.

Les alt om Vålerenga her!

Havnet tidlig under

Vertene slet med å skape sjanser i etablert spill til å begynne med, og Brattvåg var det førende laget i første omgang. Dermed brukte ikke gjestene lang tid på å gå i ledelsen, og etter et hjørnespark var VIF-rekruttene i trøbbel. Stian Aarønes Holte plukket opp andreballen på corneren, vendte forbi to forsvarsspillere og hamret ballen i mål bak Bråtveit.

Elleve minutter var spilt, og gjestene fra Sunnmøre ledet 1-0. Bortelaget fortsatte å ha brukbar kontroll på Vålerenga 2 utover i omgangen, men også vertene skulle komme til sjanser før hvilen.

VIF 2 - Brattvåg.

Etter hvert slo Aleksander Hammer Kjelsen et glimrende innlegg på hodet til Jacob Dicko Eng innafor 16-meteren, men vingen fikk ikke presset hodestøtet på mål. Magnus Bech Riisnæs hadde et godt skuddforsøk fra distanse noen minutter senere, men Marco Priis Jørgensen var våken i Brattvåg-buret og ryddet unna.

Nærmere kom ikke VIF 2 i første omgang, og gjestene gikk til pause med ledelse.

“Corner er mål”

Harmohan Singh kom til en gigantisk mulighet rett etter pause for bortelaget etter at Brynjar Bjarnason bommet på en klarering, men avslutningen gikk til side for mål fra seks meters hold. VIF burde ha havnet to mål under her, men slapp med skrekken.

Det lugga for Vålerenga på siste tredel, og etter hvilen skapte rekruttene enda mindre enn i første omgang. Brattvåg hadde på sin side noen halvsjanser før de fikk hjørnespark igjen midtveis i andre omgang.

Sondre Sandnes Beite slo inn fra høyre, og ettersom ingen Vålerenga-spillere maktet å klarere skrudde ballen mot bakerste stolpe og snek seg inn direkte fra corner. 2-0 til bortelaget, og et meget vanskelig utgangspunkt for resten av kampen for VIF.

Heller ikke mot slutten av kampen klarte Vålerenga å skape stort foran mål, men på overtid kom reduseringen etter nok et hjørnespark. Dicko Eng lå og lurte foran keeper og fikk lirket inn VIFs første og eneste mål i kampen. Scoringen kom for sent, og Brattvåg tok med seg alle tre poengene tilbake til Sunnmøre.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

PostNord-ligaen avd. 1, runde

Intility Arena, 210 tilskuere.

Vålerenga 2 - Brattvåg 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Stian Aarønes Holte (11′), 0-2 Sondre Sandnes Beite (66′), 1-2 Jacob Dicko Eng (90′)

Gule kort: Brynjar Bjarnason, Magnus Bech Riisnæs, Vålerenga. Niklas Rekdal, Sondre Sandnes Beite, Brattvåg.